+ Zene

Bódy Magdi pályafutása 50. évfordulóját ünnepli

Bódy Magdi

Bódy Magdi pályafutása során a dzsessz, a pop vagy a rockzene is szerepet kapott. Élt Kanadában és New Yorkban.

Pályafutása ötvenedik évfordulóját ünnepli Bódy Magdi november 24-én a Müpa Fesztivál Színházában. A jubileumi koncert vendégfellépői között lesz mások mellett Szakcsi Lakatos Béla és Révész Sándor is.

Az est során az elmúlt öt évtized legemlékezetesebb dalai hangzanak el Bódy Magditól, örökzöldek és saját szerzemények egyaránt, régi művészbarátok közreműködésével és meglepetésvendégekkel.

Színpadra lép a Generál-Mikrolied vokál, a Freedom és a Stúdió 11 zenekar, ott lesz az énekesnővel Révész Sándor, Várkonyi Mátyás, Karácsony János, Novai Gábor, Póta András, Ákos István, Várszegi Éva, Selényi Hédi, Szigeti Edit, mellettük Szakcsi Lakatos Béla, Baktai Anikó és Majsai Gábor.

Bódy Magdi pályafutása során a dzsessz, a pop vagy a rockzene is szerepet kapott. Élt Kanadában és New Yorkban, ahol saját énekstúdiót vezetett, csakúgy, mint Torontóban, tanított az Ottawai Konzervatóriumban és fellépett a Carnegie Hallban is.

Az MRT Gyermekkórusában kezdte, majd a Generál-Mikrolied alapító tagja lett, később többször volt az év énekesnője, számos fesztiválon nyert díjat. Bódy Magdi karrierje a hetvenes években indult, 1981-től kezdve tizenöt évet élt Kanadában és az Egyesült Államokban, tanított az Ottawai Konzervatóriumban, majd a kilencvenes években saját énekstúdiót vezetett Torontóban és New Yorkban. Ebben az időszakban megfordult Toronto, Los Angeles, New York, Tokió, Moszkva és Bécs híres koncerttermeiben. Az itthon és külföldön is jelentős karriert befutott énekesnő Carnegie Hall-beli sikere után öt kontinens plakátjain hirdették „a legnagyobb hangot a legkisebb testben”, angol eredetiben: „Biggest voice in the smallest BODY”.

Olyan nemzetközi hírű előadókkal lépett fel, mint a Buddy Rich Orchestra, Donovan, Nina Hagen, Tina Turner, Dizzy Gillespie, Michael Bolton, Cyndi Lauper, Chieli Minucci, Manfred Krug, Gerald Veasley, Lionel Cordew, a Special EFX. 1978-ban jelent meg első lemeze, melyet további tizenegy hanghordozó követett. A mai napig a világ számos országában turnézik, és természetesen a hazai koncerttermekben is rendszeresen láthatjuk-hallhatjuk őt. A 2002-ben megjelent I love New York albumon található a New York, New York című sláger feldolgozása, amely kapcsán világhírű művészek nyilatkozták, hogy így még senkitől sem hallották. Természetesen ez a dal is elhangzik a Müpában.

Első lemeze 1978-ban jelent meg, ezt további tizenegy hanghordozó követte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top