+ Életmód

Ugyanazért a pénzért fele annyi kerül az asztalra

krisna

Az elmúlt években a Krisna-hívők élelmiszert is osztottak, de ezúttal, az élelmiszerek drágulása miatt, sokkal kevesebbet tudnak adni.

500 főre szerveznek segélyakciót a Krisna-hívők, csomagot is osztanak.

Az elmúlt két év világjárványának lenyomataként még erősebben tapasztalják, hogy nehezebb lett az élet, hatalmasat emelkedtek az élelmiszer- és üzemanyagárak. Több lett a támogatásra szoruló család, az egyedülálló emberek is nagyobb kutyaszorítóba kerültek, mint eddig voltak.

Az áremelkedések magukat a segélyszervezeteket is nehéz helyzetbe sodorják. A Krisna-tudatú egyház Ételt az Életért humanitárius programja évente négyszer tart kiemelt akciót, a soron következő, ünnepváró ételosztásra ezúttal új fővárosi helyszínen kerül sor: november 6-án 12 órakor, a 7. kerületi Almássy téren. Az akció során a meleg ebéd mellé élelmiszer segélycsomagot is osztanak a sorban állóknak.

Ezúttal azonban – szándékaikkal ellentétben – a megszokott húsz különféle termék helyett most tíz, azaz épp fele annyi tartós élelmiszert tudnak csak a csomagba helyezni, s ezzel az árak folyamatos emelkedése okolható.

„Bár idén nem jut annyi, mint szokott, azért igyekszünk olyan főzési alapanyagokkal segíteni, amelyek beszerzése a leginkább megterhelné a rászorulók pénztárcáját.”

– mondja Szilaj Péterné, szóvivő. Napi ételosztásaik által pedig a Krisna-hívők továbbra is erősítik a kiépült szociális védőhálót, ezzel kívánják megállítani a nélkülöző családok és idős emberek életminőségének további romlását. A csomagosztások iránt folyamatos az érdeklődés, a pandémia időszaka alatt egyre többen bukkannak fel a segélyszervezet látókörében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top