+ Irodalom

Nem akarnak beleszólni, aztán mégis, mindig…

NemAkarokBeleszólni

Három anya, akik az Instagramon egy év alatt közel 150 ezer követőt szereztek a Nemakarokbeleszolni oldalukkal…

Fancsikai Eszter, Tapasztó Orsi és Bányainé Nagy Judit Fotó: Zsólyomi Norbert

Három anya, akik az Instagramon egy év alatt közel 150 ezer követőt szereztek a Nemakarokbeleszolni oldalukkal, és a napokban adták ki első kötetüket. Velük beszélget Ott Anna november 7-én, a Ferenczy Múzeumi Centrum KORtársalgó irodalmi sorozatában.

Bányainé Nagy Judit, Fancsikai Eszter és Tapasztó Orsi 2020 októberében hozták létre a Nemakarokbeleszolni Instagram-oldalt. Ez a közös pont az életükben. Meg a humor és az anyaság, merthogy szerintük az utóbbit az előbbivel érdemes művelni, ahogy mindent az életben. Rövid, szatirikus Insta-videóikkal görbe tükröt tartanak mindazok elé, akik kéretlen „jó tanácsokkal”, előítéletektől nem mentes szólamokkal halmozzák el őket. Vagy másokat.

Idén októberben mutatkoztak be Nem akarok beleszólni Innen szép nyerni kötetükkel. Fontosnak tartják figyelmeztetni a gyanútlan érdeklődőt, hogy ez nem egy „Szépirodalmi Mű”, mivel ők ugyanannyira nem írók, amennyire nem színésznők. Viszont elindult bennük egy történet három nagyon különböző élethelyzetben lévő nővérről, melyet a kiadó érdemesnek talált megjelentetni, és még „regénynek” is nevezi – a lányok pedig elmondhatatlanul boldogok, és jó szórakozást kívánnak ehhez a könyvhöz.

Ott Anna
Fotó: Ferenczy Múzeumi Centrum / Deim Balázs

Beszélgetőpartnerük, Ott Anna a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakán szerzett diplomát, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design- és művészetmenedzsment szakán tanult tovább. 2014 óta a Hadik Kávéház Művészeti vezetője, 2017 óta pedig a Margó Irodalmi Fesztivál munkatársa. 2020 óta a Metropolitan Egyetem óraadó oktatója.

Az est folyamán a vendégek könyve megvásárolható a szentendrei Líra Könyvesbolt közreműködésével.

A KORtársalgó sorozatban Szécsi Noémivel, Szűcs Péterrel és Grecsó Krisztiánnal találkozhatott ősszel a közönség, a decemberi vendég Kollár-Klemencz László dalszerző, rendező lesz.

November 7. vasárnap, 17:00

Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.

KORtársalgó | Ott Anna beszélgetéssorozata 3. #nemakarokbeleszolni

Programjegy: 1000 forint

Jegyvásárlás a helyszínen és a Jegymester.hu oldalon.

A részvétel regisztrációhoz kötött: regisztracio@muzeumicentrum.hu

A múzeumi belépés az FMC kiállításaikra és programjaira az egészségügyben dolgozóknak 2021. december 31-ig INGYENES!

www.muzeumicentrum.hu

https://www.facebook.com/ferenczymuzeumicentrum

https://www.instagram.com/muzeumicentrum

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top