+ Gondolat

Halottak napja: Magyarországon szegénység van

halottak napja

A Halottak napja nem mindenkinek ugyanazt jelenti, és ez jó: “Zavaró a nyüzsgés. A marketingkoszorúzgatás. A fájdalom kínálata, hogy még van.”

Keresés a weben

Halottaimat a magas benzinárak miatt csak gondolatban látogatom. Ahogy minden héten egyébként is szoktam. Néha álmomban, néha a lányaimmal beszélgetve, néha futás közben. Az emlékezet környezetkímélő. A gyász zöld.

Zavaró a nyüzsgés. A marketingkoszorúzgatás. A fájdalom kínálata, hogy még van. Ég a mécses. Kirakatok a sírkövek, pár percre az ember próbababa. Méregetjük egymást. Elmegy a sok energia. Az ilyen emlékezet nem környezetkímélő. A gyászból fűthetnének pár temesvári tömböt. A gyász üres, akár Európa gáztartalékai.

Akkor inkább a jelmez. A csoki. Mert úgyis csalunk. De nem lehet. Mert Magyarországon nincs halloween, Magyarországon szegénység van. A szegénység környezetkímélő. Olyan, mint néha az emlékezet.

Forrás: Boldog Zoltán

8 hozzászólás

8 Comments

 1. Benke Béla szerint:

  “A szegénység környezetkímélő.”

  A Föld napja felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.
  Olyan hírek keltek napvilágra, hogy a Föld erőforrásait az emberiség túl nagy intenzitással használja fel és ebben a fejlett országok élen járnak és Magyarország is ebbe a körbe tartozik.
  A kőbalta korába sokkal kevesebb ember élt a Földön sokkal szegényebben, mint most.
  Akkor ugyan már ismerték a tüzet, ami szintén juttatott az emberek jóvoltából széndioxidot a levegőbe, de mivel akkor sokkal kevesebb ember élt a Földön, az emberiség ökológiai lábnyoma is sokkal kisebb volt.

 2. Benke Béla szerint:

  “A szegénység környezetkímélő.”

  A Föld napja felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.
  Olyan hírek keltek napvilágra, hogy a Föld erőforrásait az emberiség túl nagy intenzitással használja fel és ebben a fejlett országok élen járnak és Magyarország is ebbe a körbe tartozik.

 3. Gyzoltan szerint:

  “Halottak napja: Magyarországon szegénység van”
  Gazdag szegénység ez!
  -még a legutolsó kábeltolvaj is terített asztalnak tekintheti a maradék martalék Magyarországot…
  Aki kapja, marja!

 4. Ditrich szerint:

  Magyarországot jelenleg egy rablóbanda irányítja! Ez tény tetszik vagy nem! Lehet vitatni de attól még igaz marad. Sajnos! Ennyi szegény ember Magyarországon utoljára a Horthy rendszerben volt! Persze őket nem látja senki mert nem akarják látni őket! A társadalmi szolidaritás minden formája megszűnt. A gazdagok meg rázzák a rongyot ezerrel!
  Magyarország jobban teljesít? Biztosan nem!

 5. Gyzoltan szerint:

  Ditrich-felé! -de Te is értheted…
  Biztos vagy benne, hogy ez lenne a szakadék feneke?
  Úgy gondolod, hogy a még-nagyobb koncért marakodó, vicsorgó, egymást ölni is kész, “ellenzéknek” nevezett kalmár kufárok mohósága korlátok közé zárható?
  Szerencsére nem a Te elvárásod érvényesül. Remélhetőleg nálad reálisabb, racionálisabb döntés születik a hatalom bitorlása érdekében…
  Remélhetőleg Izrael döntéshozói, a Mazsihisz támogatásával, a “fontolva haladás” mellett döntenek, s nem kockáztatják meg a nyílt színre-lépést, mely magában hordozza a káosz lehetőségét, akár évekre visszavetve a csendes kirekesztő kisajátítást…
  Őrizzük meg a maradék martalék Magyarországon az elnyomott, diszkriminált magyar magyarság túlélésének lehetőségét…
  -ki időt nyer, életet nyer…

 6. Gyzoltan szerint:

  Halottak napja! Minden nap a magyar halottak napja lehetne, november 4. egészen biztosan…
  Miért is lehetett 1956 november 4.-én a szovjet támadás oly elsöprő erejű?
  -csak nem azért, mert előrevetült a “Szuezi-kaland” szovjet-amerikai leállítása, s így a magyar “forradalom” szervezett és képzett, meghatározó ereje, az izraeli titkosszolgálat, érdektelenség okán, kivonta erőit az ellenállásból..?
  Erre mindenki, még átélő budapesti, tanú lehet, igazolhatja, hogy a harci zaj, az ellenállás, a töredékére esett vissza…

 7. Gyzoltan szerint:

  -és a másik “forradalom”, melyet oly lelkesen kellett ünnepelnünk; “November 7” a zsidó bolsevizmus hatalomra kerülése, hogy ahol csak megjelenhetett, mindenütt üldözze, ölje, gyilkolja, erőszakolja a kereszténységet, az ezer évek tradicionális gyűlölete alapján!
  Kegyetlenül, kegyelem nélkül…

 8. Gyzoltan szerint:

  -már megint a valóságnak megfelelően fogalmaztam?
  -már megint a törlés sorsára jutottam?
  Tudom, sok gondot okozok…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top