+ vallás

Az univerzum finomhangoltsága egy tervező értelem létére utal

Társadalmi párbeszédet kezdeményez a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a fajok eredetéről.

Társadalmi párbeszédet kezdeményez a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a fajok eredetéről. A tankönyvekben és az ismeretterjesztésben szinte kizárólag az evolúcióelmélettel lehet találkozni. Azonban több évtizede komoly tudományos kritikája is van ennek a teóriának.

Létezik egy kisebbségi, de erősödő irányzat „intelligens tervezettség” néven, amely tudományosan megalapozott alternatívát nyújt az irányítatlan evolúció felfogásával szemben. Ezen érvrendszer következtetése szerint az élő szervezetek összetettsége, a genetikai információ és az univerzum finomhangoltsága egy tervező értelem létére utal.

A tudományt, az oktatást és a vallásokat érintő dialógus nyitó rendezvényére november közepén kerül sor. Ott ismerhetik meg a sajtó munkatársai és a résztvevők „A természet IQ-ja” című könyvet, amely az állati példákon keresztül mutatja be az evolúció és a tervezettség felfogása közötti különbséget. Az ezt követő pódiumbeszélgetésen tudósok és vallási képviselők vitatják meg a témát.(Az eseményről bővebb információ a Krisna-egyház honlapján olvasható.)

Bízunk benne, hogy a média közreműködésével gyümölcsöző párbeszéd alakul ki az érintett társadalmi intézmények között. Így Magyarországon is szélesebb körben ismertté válhatnak az élőlények származásával kapcsolatos felfogások, és mindenki megalapozottabb döntést hozhat e létünk értelme szempontjából igen jelentős kérdésben.

OS

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top