+ Média

Elítélt a bíróság egy 63 éves újságírót a holokauszt relativizálásáért

Jogerősen elítélte a francia igazságszolgáltatás szerdán Alain Soral szélsőjobboldali publicistát, amiért relativizálta a holokausztot.

A 63 éves Soralt – valódi nevén Alain Bonnet-et – az egykoron Jean-Marie Le Pen vezette Nemzeti Front egyik volt fő ideológusát, azért ítélték el, mert az internetes oldalán közzétette ügyvédjének egy más ügyben elhangzott vitatott beszédét, amelyben

„kisebbítette a koncentrációs táborok életkörülményeit és az áldozatok szenvedéseit”.

A publicistát 2020. június 25-én a párizsi fellebbviteli bíróság 5 ezer eurós pénzbüntetésre ítélte, amelynek be nem fizetése esetén az elítélt börtönbe zárható. Október 19-i ítéletében a semmítőszék megerősítette a fellebbviteli bíróság döntését – tudatta szerdán az AFP francia hírügynökség.

Az ügy 2016-ra nyúlik vissza, amikor Alain Soral Égalité et Réconciliation (Egyenlőség és megbékélés) című internetes oldalán egy holokauszttagadó karikatúrát tett közzé, amelyért jogerősen 10 ezer euró pénzbírságra ítélték. 2017-ben a honlap leközölte Damien Viguier ügyvéd  tárgyaláson elmondott beszédét, amelyben a jogász Robert Faurisson holokauszttagadótól idézett.

A beszéd közzététele miatt a párizsi büntetőbíróság 2019 áprilisában egy év szabadságvesztést szabott ki Alain Soralra, és 5 ezer eurós pénzbüntetést az ügyvédjére. Az ügyészség a sajtószabadságra hivatkozva fellebbezett a döntés ellen. A fellebbviteli bíróság az ügyvédet felmentette, a publicista büntetését pedig enyhítette. A négy felperes civil szervezet ekkor a semmítőszékhez fordult jogorvoslatért.

Alain Soralt már csaknem húszszor ítélték el, elsősorban rágalmazásért, gyűlöletkeltésért és antiszemitizmusért. Legutóbb májusban kapott négy hónapi börtönbüntetést vallási gyűlöletkeltés miatt, miután azt állította, hogy a párizsi Notre-Dame székesegyház 2019-es tűzvésze mögött a zsidók állnak.

Alain Soral, a francia marxista mozgalomhoz tartozó író, aki az 1990-es években hagyta ott a Francia Kommunista Pártot (PCF), amely szerinte felhagyott forradalmi elveivel, 2006-ban pedig belépett a Jean-Marie Le Pen vezette Nemzeti Frontba, amelynek 2007-ig a központi bizottsági tagja és egyben egyik legfőbb ideológusa is volt.

5 hozzászólás

5 Comments

 1. Gyzoltan szerint:

  A fiatalember nem ismeri a történelmet, s annak tanultságát, tanúságát…
  -pedig a sárba-taposott Németország példája nyomán megtanulhatta volna, hogy a zsidóság világuralma ellen lázadni csak tragikus végeredménnyel járhat…

 2. Gyzoltan szerint:

  Most Európa van az epicentrumban!
  Mindenkinek kötelező megtanulnia, hogy a közvéleményt kirekesztően kisajátító zsidó médiának hatalmában áll, bárkit, mindenkit, megsemmisítő erővel meghurcolnia…

 3. Gyzoltan szerint:

  Ez az epicentrum kérdés osztódott, mert, mit is kellett olvasnom:
  „Izraelnek még év végéig le kell bombázni Iránt, ha nincs megállapodás”
  Szegény Izrael, szegény zsidóság.., mennyi gond…

 4. Gyzoltan szerint:

  „Alain Soralt már csaknem húszszor ítélték el, elsősorban rágalmazásért, gyűlöletkeltésért és antiszemitizmusért.” -na ugyan kik?
  Más poszt alatt írtam, de ez a hű tükre a zsidóságnak..;
  „2021-11-01 – 06:53
  Hihetetlen az az arcátlanság, ahogy a zsidóság az “antiszemitizmust” bűnné kívánja avatni, nyilvánítani, holott maga a zsidóság az eredője, kiváltója, évezredes következetes ápolója az antiszemitizmusnak!
  Bibliányi, sőt Talmud-i terjedelmű lehetne ennek igazolása, talán a végtelent is érintené…”

 5. Gyzoltan szerint:

  Macron Franciaországát, bíróságostul, már felzabálta a cionista kis-gömböc feneketlen bendője, már a ledarálás, a megemésztés folyamata zajlik…
  -de ne sajnálkozzunk, világjelenséget láthatunk az esetben, nálunk is, máshol is…
  Hol, merre, lesz-e, ki bicskájával véget vet e fene-nagy cionista zabálásnak?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top