+ Életmód

Szépségápolás natúrkozmetikumok révén

A natúrkozmetikum számos előnnyel bír a hagyományos termékekkel szemben, ezt sokan tudják. De mi is pontosan az a „minősített natúrkozmetikum”? Miben különbözik például a biokozmetikumoktól? Ezeket a kifejezéseket általában a kozmetikai cégek használják olyan termékek leírására, amelyek kizárólag természetes, környezetbarát és egészséges összetevőket tartalmaznak, illetve megfelelnek bizonyos előírásoknak. Sajnos azonban bárki ráaggathatja ezeket a címkéket bármilyen termékre, mivel ez nincs törvényhez kötve.

Szerencsére ritkán fordul elő, hogy a hagyományos termékeket „natúrkozmetikumként” forgalmazzák. Ennek ellenére a vállalatoknak újra és újra sikerül finoman azt a benyomást kelteni, hogy kozmetikumaik különösen „természetesek”. Ezért segít, ha tudjuk, hogyan különböztethetjük meg ezeket a valóban natúr termékektől – és hogy mely „pecsétek” jelentenek megbízható útmutatást ebben a kérdésben.

Mi az a natúrkozmetikum?

A tanúsított natúr- és bio készítmények közösen néhány alapvető kritériummal rendelkeznek: nem tartalmaznak szintetikus színezékeket, illatanyagokat, tartósítószereket és kőolaj-alapú összetevőket (pl. paraffinokat). Minden összetevőnek természetes eredetűnek kell lennie. A tanúsítási szinttől függően pedig, az összetevők meghatározott arányának biotermesztésből kell származnia, továbbá a termékek előállításának a lehető leginkább környezetbarátnak és erőforrás-takarékosanak kell lennie.

A natúrkozmetikumok vegánok és állatkísérletektől mentesek?

A natúrkozmetikumok nem automatikusan vegánok: még a tanúsított natúrkozmetikumok is tartalmazhatnak néha állati eredetű összetevőket, például méhviaszt, selymet vagy mézet. A fontos minősítések azonban kizárják az elpusztult gerincesekből származó összetevőket (pl. állati zsírok). Ha különösen fontos Önnek, hogy a vásárolt natúrkozmetikum előállítása során ne alkalmazzanak állatkísérleteket, akkor a natúrkozmetikai pecsétek mellett keressen állatjóléti pecsétet is. A „Védőnyúl” címke, valamint a Vegán Virág garantálja, hogy a termék állatkísérletek nélkül készült, mindenféle állati eredetű összetevő nélkül.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top