+ Színház

Haumann Péter és Lukács Sándor is Tolnay Klári-díjat kapott

haumann péter

Haumann Péter és Lukács Sándor színművész, valamint Nagy Viktor rendező kapta meg idén a Tolnay Klári Művészeti-díjat; az elismeréseket hétfőn adták át a Nógrád megyei Mohorán lévő Tolnay Klári Emlékházban.

Balla István elmondta: a művészeti díj adományozásáról 2014-ben, a legendás színésznő születésének 100. évfordulóján döntöttek. A gerlét, Tolnay Klári legkedvesebb madarát ábrázoló díjat a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület ítéli oda.

A Tolnay Klári Kulturális-díjat az egyesületet segítő munkájáért Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapító tagja, prímása, énekese, valamint Nagy Albert, Szügyben élő vállalkozó vehette át.

A Tolnay Klári-díjat 2015-ben Vándor Éva és Reviczky Gábor, a következő évben Kubik Anna és Venczel Vera, 2017-ben Béres Ilona, Bencze Ilona és Dunai Tamás kapta, majd Császár Angela, Zsurzs Kati és Szilágyi Tibor vehette át.

2019-ben Nagy Anna, Szegedi Erika és Cserhalmi György színművész, valamint Rátkai Erzsébet jelmeztervező, a múlt évben Tóth Enikő, Blaskó Péter és Szersén Gyula kapta meg a Tolnay Klári-díjat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top