+ Életmód

Spórolás szórakozás közben? Mutatjuk, hogyan lehetséges!

Amikor szűkös a családi költségvetés, sokan visszafogják a szórakozást, mondván az túl drága. Viszont kevesen állnak elő ilyenkor olyan kreatív ötletekkel, amelyek egyaránt lehetnek szórakoztatóak és gyakran szinte teljesen ingyenesek.

Ebbe a bejegyzésünkbe olyan megtakarítási tippek kerültek bele, amelyek segítségével igenis lehet szórakozni akkor is, ha épp szűkösen élünk. Lássuk a részleteket!

Olcsó vagy ingyenes szórakozási lehetőségek, ha épp szűkösen élünk

1. Könyvtár – nem csak egyetemistáknak

Napjainkban szinte csak az egyetemisták látogatják a könyvtárakat, hiszen irtózatos mennyiségű könyvön kell magukat átrágniuk a szemeszterek során. Viszont a könyvtárakba csak egyszer kell befizetni az olvasójegy / kölcsönzés árát, s egész évben hozhatunk ki könyveket, DVD-ket, CD-ket, sőt akár videójátékokat is.

2. Mozi helyett

A mozijegyek drágák, pláne ha veszünk hozzá méregráda olajos és egyébként is egészségtelen popcornt plusz cukros üdítőt. Helyette kölcsönözzünk ki egy filmet, vagy nézzünk online elérhető filmeket a barátokkal otthon. Így legalább a nassolnivalókat is mi készítjük el, amelyek így egészséges alapanyagokból készülhetnek, mely pozitív hatással van az egész család és barátok egészségére.

3. Használjuk ki az online akciókat

Sok online szolgáltató csinálja azt, hogy az első év vagy hónap ingyenes, s csak utána kerül pénzbe egy-egy szolgáltatás igénybe vétele. Az ingyenesen elérhető tartalmakat így úgy tudjuk élvezni, hogy nem kell rá semmit sem költenünk. Ha pedig nem akarunk rá előfizetni, egyszerűen lemondjuk. Van még száz másik szolgáltató, amelyhez be tudunk regisztrálni, míg ingyenesek az ott látható filmek, zenék vagy dokumentum-sorozatok.

4. Figyeljünk az online kuponokra

Sokan a mai napig nem használják ki az online elérhető kuponokat, amelyekkel sokkal kedvezményesebben tudunk hozzájutni egyes termékekhez, legyen az egy elektronikai cikk, élelmiszer vagy ruházat. Figyeljük az akciókat és kuponokat, s igyekezzünk akkor vásárolni, ha épp leárazások vannak. Így gyakran 50-70%-ot is meg tudunk spórolni egyes élvezeti vagy használati cikkeken.

5. Menjünk el a közeli erdőbe sétálni, túrázni

Ha van tömegközlekedési bérletünk, miért ne használhatnánk arra, hogy meglátogassuk a város szélén lévő erdőket? Egy hétvégi kirándulás a természetben jó hatással van az emberi szervezetre, hiszen csökkenti a stresszt, segít kikapcsolódni, s eltávolodni egy kicsit a város kimerítő zajától.

6. Piknikezzünk egyet a parkban

Egyre többen szeretnék élvezni a friss levegőt, így aki csak teheti, kimozdul a hétvégén valahová. Persze nem feltétlenül kell egy méregdrága játszóházba vinni a gyerekeket, hiszen elvannak ők a játszótereken is. Ha viszünk egy piknikes kosarat, akkor pedig nem lesz gondunk azzal sem, ha épp megéheznek. Hívjuk el a rokonokat, barátokat is, hogy beszélgessünk egyet!

7. Nézzük meg az iskolai sporteseményeket

A legtöbb iskolai sportesemény ingyenes. Így ez egy jó lehetőség arra, hogy élvezzük egy kicsit a szabad levegőt, esetleg mi is kipróbáljunk új sportágakat. Ez remek lehetőség arra is, hogy beszélgessünk a többi szülővel, s új embereket ismerjünk meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top