+ Életmód

Kerékpárútjával rajzolta meg a Nirvana Nevermind borítóját a térképen

Egy ausztrál rajongó azzal ünnepelte meg a Nirvana legendás amerikai rockzenekar Nevermind című albuma megjelenésének 30. évfordulóját, hogy mintegy 150 kilométert kerékpározva, GPS-alkalmazás segítségével megrajzolta a borítón szereplő pucér baba alakját.

Pete Stokes nyolc órát tekert egysebességes kerékpárján Adelaide körül a Strava alkalmazást használva. Útvonala rárajzolta a csecsemő kicsit mérges arcát és az előtte lebegő bankjegyet Adelaide keleti elővárosai, Burnside és Kensington mit sem sejtő utcáinak térképére – írta a The Guardian online kiadása.

A 30. évfordulóra a Nirvana azt tervezi, hogy újra kiadja az albumot, mint tíz évvel ezelőtt, a 20. évfordulón. Az album november 12-étől lesz a piacon, borítójának képe ugyanaz lesz, mint 1991-ben, noha a képen szereplő csecsemő, Spencer Elden, aki négy hónapos volt a felvétel idején, beperelte az együttest szexuális kizsákmányolás miatt.

Elden – már teljesen felöltözve – maga fotóztatta újra az albumborítót a 20. évfordulóra.

A 45 éves Stokes nemzeti parki projektmenedzser, szabadidejében kerékpározik. Útvonalaival megrajzolta már Beethovent a zeneszerző születésének 250. évfordulóját ünnepelve, de kerekezett dinoszauruszt, sárkányokat, rókákat és a saját szelfijét ábrázoló útvonalon is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top