+ Zene

Gyula térségében Muzsikál az erdő

Muzsikál az erdő

Gyula térségében várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény október 1-je és 3. között.

A rendezvény első napja a gyulai Csigakert tölgyfamatuzsálemei között, másnap a Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében, vasárnap pedig Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn valósul meg.

A programok között szerepelnek szakvezetéses erdei séták, klasszikus és népzenei koncertek, kézműves foglalkozások, hagyományőrző szilvalekvárfőzés, erdei divatbemutató az újrahasznosítás jegyében, bemutató a komposztálásról, környezettudatosságra nevelő műhelyek, ismeretterjesztő előadások, kerékpár- és kenutúra, sétahajózás, valamint helyi termékek bemutatása.

Fellép mások mellett a Szent Efrém Férfikar, Demeniv Mihály harmonikaművész, a Zeneakadémia Szaxofon Együttese, a Monarchia Szimfonikus Zenekar, a Nagyváradi Filharmónia Vonósnégyese, a Nagyváradi Művészeti Líceum növendékei, az Aurin Leánykar, a Fonó Zenekar és Navratil Andrea, a Körös Táncegyüttes, a Bohém Ragtime Jazz Band, valamint Bolba Éva és a JAZZterlánc.

Az idén 18 éves Muzsikál az erdő rendezvénysorozat fő célja az erdő, a zene és a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítania a résztvevőket. Arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy felelősek vagyunk egymás iránt és természeti környezetünk megőrzéséért.

A gyulai rendezvény az 1997 óta az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdők Hete regionális megnyitója is egyben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top