+ Film

Ezeket a filmeket érdemes megnézni a következő hónapokban

Evolúció

November végéig rendkívül izgalmas hetek elé nézünk. Érkezik Kis Hajni a kritikusok által körülrajongott apa-lánya története (Külön falka), Fabricius Gábor ’80-as éveket megidéző drámája (Eltörölni Frankot), Cannes Arany Pálma-díjasa (Titán), egy egészen lenyűgöző természetfilm (Vadlovak – Hortobágyi mese) és Mundruczó Kornél legújabbja (Evolúció).

KÜLÖN FALKA (12)

Magyarországi bemutató: 2021. szeptember 30.
Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál – East of the West versenyprogram
CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál – Közönségdíj

A tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit.

Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

ELTÖRÖLNI FRANKOT (16)

Magyarországi bemutató: 2021. október 7.
Velencei Nemzetközi Filmfesztivál – Critics’ Week szekció

Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik, a vasfüggöny mögött. Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Súlyos trip veszi kezdetét, amely egy társadalom sorsdöntő dilemmáira keresi a választ.

TITÁN (18)

Magyarországi bemutató: 2021. október 28.
Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál – Arany Pálma-díj

Megmagyarázatlan bűncselekmény-sorozatot követően egy apa újra találkozik tíz éve eltűnt fiával.

Titán: hőnek és korróziónak ellenálló, egyéb elemekkel ötvözve rendkívüli szilárdságú fém.

VADLOVAK – HORTOBÁGYI MESE (6)

Magyarországi bemutató: 2021. november 4.

A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, ahol a vadlovak háborítatlanul élhetnek a hatalmas pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadló csikó, aki szülei vezetésével vándorol a mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Török Zoltán előző mozifilmje, az éppen tíz évvel ezelőtt bemutatott Vad Magyarország megváltoztatta, hogy miként tekintünk a saját környezetünkre, a minket körülvevő állatokra és tájra, és bebizonyította, hogy egy magyar természetfilmnek is lehet milliós nézettsége. Török új filmje három évig készült a legfejlettebb technikákat felhasználva, a Vadlovak – Hortobágyi mese játékfilmhez hasonló történettel és látványvilággal mutatja be a vadlovak és a hortobágyi puszta izgalmas világát, úgy ahogyan azt még biztosan nem láttuk.

EVOLÚCIÓ

Magyarországi bemutató: 2021. november 25.
Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál – Premiere szekció

A történet örökül kapott traumákról és azok feldolgozásának lehetőségeiről szól. A három nemzedék – Éva, Léna és Jónás – kapcsolatait átszövik a 20. század történelmi traumái, miközben minden vágyuk a gyógyulás útjára lépni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top