+ Ajánló

Több mint 1000 programból válogathatsz a hétvégén

Több mint ezer program várja péntektől vasárnapig az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton országszerte és a határon túl.

A rendezvény három kiemelt helyszíne Pomáz, Tarján és Miskolc, valamint határon túli települések is részt vesznek a programban. A háromnapos országos eseménysorozatot Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára indította útjára a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtárban.

A megnyitón fellépett mások mellett a Kossuth-díjas Vujicsics együttes és Máté Erika roma folklór énekesnő, de helyet kapott a német nemzetiségi iskola kulturális produkciója, valamint a Kevély táncegyüttes előadása is. A programsorozat mottója, a Mindennap értéket adunk jegyében a résztvevők betekinthettek a művelődési ház programjaiba, egyebek mellett Orgoványi Anikó felolvasó délutánjába, a NoComment tánciskola hip-hop oktatásába, valamint különböző kézműves foglalkozásokba.

A korábbi évek gyakorlatát követve a négyszáz helyszín közül idén is van minden napnak egy főszereplője. Kiemelt helyszínként szombaton egy kisebb település, míg vasárnap egy nagyváros lesz a középpontban.

Szombaton Tarján a lehető legváltozatosabb programokat kínálja, több színtéren számos aktivitással várják az érdeklődőket. A településre látogatók szüreti készülődésbe, kézműves foglalkozásokba, ékszerkészítésbe, kosárfonásba is bekapcsolódhatnak, de nyitott pincékkel, bor- és mustkóstolással, borászattal kapcsolatos tevékenységekkel is találkozhatnak és igazi szüreti felvonulásban lehet részük fúvószenekar kíséretében.

A vasárnapi programok kiemelt helyszíne Miskolc, a Diósgyőri vár melletti Lovagi Tornák tere és Vásártér, ahol 16 féle középkori játékot próbálhatnak ki a látogatók. A Vásártéren kézművesek, vásárosok, piktorok, utcazenészek, apródok és udvarhölgyek mutatkoznak be, a résztvevők íjász-bemutatót láthatnak és kipróbálhatják a betűvetést, a láncing- és hangszer készítést is.

Az országos kínálatról a www.kulturhazak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Kultúrházak éjjel-nappal a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top