+ Film

Delon elmondta: összetört Belmondo halálhírére

Családtagok és közeli barátok, köztük Claude Lelouch rendező és Alain Delon színész is megjelent Jean-Paul Belmondo francia filmsztár gyászszertartásán egy párizsi templomban.

A nyilvánosság előtt ritkán mutatkozó 85 éves Alain Delon mosolyogva, mankójára támaszkodva, fia, Anthony társaságában érkezett Párizs Saint-Germain-des-Prés negyedének templomához. Megállt egy kis időre a templom előtt, ahol Belmondo rajongói tapsban törtek ki, a nevét kiabálták. Kedden Delon azt mondta a Europe 1 rádiónak, összetörte színésztársának halálhíre.

„Mi teremtettük a francia mozit, mi ketten, ő és én, mi vagyunk a francia mozi két ikonja, nem lehet beszélni egyikünkről a másik nélkül. Hasonló korúak vagyunk, nemsokára velem is ez történik”

– mondta láthatóan megindultan a filmsztár.

Csütörtök este és éjszaka, az Emmanuel Macron elnök vezette állami szertartás után hosszú órákon át álltak sorban Belmondo tisztelői, hogy az Invalidusok katonai múzeum kertjében felállított zárt koporsó közelébe juthassanak.

Pénteken a család és a közeli barátok körében tartott ceremóniát nem közvetítették a nyilvánosság számára. Ennek ellenére több százan gyűltek össze a templom köré vont kordonok mögött, de a környékbeli híres kávézó teraszán is a halottaskocsit várva. Négy percen át tapsoltak, amikor a majdnem kétórás ceremónia után végül megjelent.

Belmondo hétfőn, 88 éves korában hunyt el. Kereken száz filmben játszott és több mint 40 színházi szerepben volt látható. Egyik legismertebb szerepét a francia új hullám, a nouvelle vague alapfilmjének tartott Kifulladásig (1960) című filmben alakította, amely Francois Truffaut ötlete alapján készült Jean-Luc Godard rendezésében.

A francia mozi kultikus alakja olyan színésznőkkel játszott együtt a filmvásznon, mint Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Brigitte Bardot és Jeanne Moreau, és olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Francois Truffaut, Louis Malle vagy Claude Sautet.

Utolsó alakítása a 2008-ban bemutatott Egy ember és kutyája című filmben volt látható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top