+ Történelem

Ősi templom maradványaira bukkantak egy angliai faluban

fotó: HS2
Keresés a weben

Egy angolszász templom maradványaira bukkantak régészek egy nagysebességű angliai vasútvonal építését megelőző régészeti feltáráskor a buckinghamshire-i Stoke Mandeville faluban.

Az ősi templom maradványait egy normann templom törmelékei alatt fedezték fel, amelyet 1080-ban építettek – adta hírül a BBC honlapja.

Az angolszász templom maradványait “fantasztikus felfedezésnek” nevezték a régészek.

A térség feltárásán dolgozó több mint 40 régész a normann templom maradványai alatt kovakő falakat talált, négyzet alakban elrendezve. A szakemberek szerint ez a szerkezet az angolszász templom része volt. A régészek nemcsak falakra, hanem a padozat egy részére is rábukkantak, ezek “sok információval szolgálnak az épületről” – mondta Rachel Wood vezetőrégész.

A normann templomot nem sokkal Anglia normannok általi meghódítása után építették, ám elpusztult az 1880-as években, amikor egy új templomot építettek. Fennmaradt törmelékét benőtte a gaz.

Az angolszász épület alapjaiban a régészek római korai tetőcserepeket is találtak. A kutatók szerint a közelben egykoron római kori település volt, amelynek anyagait felhasználhatták a templom építésekor.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top