+ Képzőművészet

Megrázó festmények és grandiózus Lucian Freud-kiállítás Londonban

Lucian Freud születésének századik évfordulója alkalmából nyílik a művész portréit bemutató kiállítás jövőre a londoni Nemzeti Galériában.

A múzeum csütörtökön osztotta meg a 2022-es kiállítás részleteit. Eszerint a tárlaton az 1922-ben született művész hét évtizedes pályafutásának legfontosabb munkáit sorakoztatják fel. A galéria a kiállítással új perspektívából akarja bemutatni Freud festészetét.

A tárlaton a világ különböző múzeumaiból és magángyűjteményekből származó 130 Freud-művet láthat majd a közönség. A kiállítás kurátora, Daniel F. Herrmann kiemelte, hogy a 2011-ben elhunyt Freud figuratív remekművei nagy hatással voltak a kortárs művészekre. Alkotásait kontextusba helyezve, a művek születésének hátterét is feltárva közelítik meg művészetét – ígérte a kurátor.

A kiállítás a galéria honlapja szerint olyan korszakokra és csoportokra koncentrál, amelyek Freud stílusfejlődését és technikai virtuozitását szemléltetik. Az anyagban a művész szerelmeiről, barátairól és családtagjairól készült portrék is szerepelnek.

A kiállításon látható lesz a művész II. Erzsébetről készített portréja is. A képet az uralkodó gyűjteménye bocsátja a galéria rendelkezésére a kiállításhoz – olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top