+ Képzőművészet

Ötemeletes falfestmény Karikó Katalinnak

Karikó Katalin

Ötemeletes falfestménnyel tiszteleg Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus előtt a Brain Bar jövőfesztivál; a budapesti Krisztina körúton készülő alkotás a szeptember 9-10-i rendezvény előestéjére készül el.

A koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó Karikó Katalin arcképe mellé A jövőt magyarok írják jelmondat kerül majd az óriási tűzfalfestményen – közölte a Brain Bar hétfőn.

„A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között”

– mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója.

A Karikó Katalint ábrázoló alkotást a tűzfalfestményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti, az akció megvalósítását Magyarország kormánya is támogatja.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    Amint már többször írtam, elvárható, hogy a Klinikák épület-együttes központjában most épülő teret egyszerűen „Katalin-tér” névvel illessük! Így csak utalás, nincs jog- szabálysértés…
    Ezen tér oly szerves részét képezi a Klinikák-nak, hogy feltétlenül kapcsolódnia kell a nevének az egészségüggyel, az orvoslással!
    -aki pedig akar, ám állítson szobrot, vagy akár szökőkutat, sirató-falat, Psota lerobbant, lebontásra kerülő szülőháza helyén…

  2. Gyzoltan szerint:

    Nos, amennyiben a virgonc Cseh Lászlóról uszodát lehet elnevezni, úgy nem látom akadályát, hogy a jelzett tér elfogadott neve akár „Karikó Katalin tér” legyen!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top