+ Média

Peter R. de Vries meggyilkolása után újabb holland újságírót ért támadás

Újabb újságírót ért támadás Hollandiában, ismeretlen elkövetők szerdán este egy vagy több gyújtópalackot dobtak Willem Groeneveld groningeni otthonába az épület ablakán keresztül – közölte csütörtökön a holland rendőrség.

A tájékoztatás szerint Groeneveldnek és élettársának sikerült a tüzet időben eloltania.

Groeneveld a Sikkom nevű városi hírportálnak dolgozik és munkássága miatt korábban is megpróbálták már megfélemlíteni. Sajtóértesülések szerint két évvel korábban kövekkel dobták be otthona ablakait, mert több cikkben is pellengérre állította a háztulajdonosokat a szegényebb városrészekben. A múlt héten a Villamedia újságírói portálnak elmondta, hogy résen kell lennie, amikor a városban jár.

Peter R. de Vries meggyilkolása nyomán rövid időn belül ez már a második támadás holland újságírók ellen – hívta fel a figyelmet Thomas Bruning, a holland újságírói szövetség főtitkára az ANP helyi hírügynökségnek nyilatkozva.

Peter R. de Vries ismert holland bűnügyi újságíró július 15-én halt bele sebesülésébe, miután július 6-án egy célzott fegyveres támadás során meglőtték Amszterdam belvárosában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top