+ Média

Peter R. de Vries meggyilkolása után újabb holland újságírót ért támadás

Keresés a weben

Újabb újságírót ért támadás Hollandiában, ismeretlen elkövetők szerdán este egy vagy több gyújtópalackot dobtak Willem Groeneveld groningeni otthonába az épület ablakán keresztül – közölte csütörtökön a holland rendőrség.

A tájékoztatás szerint Groeneveldnek és élettársának sikerült a tüzet időben eloltania.

Groeneveld a Sikkom nevű városi hírportálnak dolgozik és munkássága miatt korábban is megpróbálták már megfélemlíteni. Sajtóértesülések szerint két évvel korábban kövekkel dobták be otthona ablakait, mert több cikkben is pellengérre állította a háztulajdonosokat a szegényebb városrészekben. A múlt héten a Villamedia újságírói portálnak elmondta, hogy résen kell lennie, amikor a városban jár.

Peter R. de Vries meggyilkolása nyomán rövid időn belül ez már a második támadás holland újságírók ellen – hívta fel a figyelmet Thomas Bruning, a holland újságírói szövetség főtitkára az ANP helyi hírügynökségnek nyilatkozva.

Peter R. de Vries ismert holland bűnügyi újságíró július 15-én halt bele sebesülésébe, miután július 6-án egy célzott fegyveres támadás során meglőtték Amszterdam belvárosában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top