+ Film

Brigitte Bardot: A rókák kilövése botrányos

Kampányt indított Brigitte Bardot volt színésznő és állatvédő háromezer, kilövésre kijelölt franciaországi róka megmentése érdekében szerdán. Az állatokat Oise megyében tervezik elpusztítani.

A beauvais-i prefektúrának írt szerdai nyílt levelében a 86 éves egykori filmsztár botránynak nevezte a rókák kilövésére adott engedélyt. Szerinte a ragadozók sokszínűbbé teszik az élővilágot, és a földművesek fontos szövetségei.

A már régóta harcias állatvédőként ismert színésznő szerint a kilövési engedély nem egyéb, mint meghunyászkodás a vadászlobby előtt.

A vadászok azért pécézték ki a rókákat, mert konkurenciát jelentenek nekik a fácánok és más apróvadak esetében – írta.

Korábban már más állatvédő szervezetek is tiltakoztak a döntés ellen. Oise megye hatóságai eredetileg 1370 róka kilövésére adtak engedélyt, ezt emelték háromezerre.

A rókaritkítást hivatalosan azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány idején érvényes mozgáskorlátozások miatt sok vadászat elmaradt, ezért megnőtt a számuk.

Bardot 1986-ban alapította meg Fondation Brigitte Bardot nevű, 40 munkatárssal dolgozó állatvédő szervezetet párizsi székhellyel. A színésznő korábban már felemelte szavát a fókák védelmében, az állatkísérletek és a kegyetlen vágóhídi módszerek ellen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top