+ Film

Elkészült a Külön falka mozielőzetese

Fotókredit: Nyoszoli Ákos

Elkészült Kis Hajni egyszerre szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló filmjének mozielőzetese. A Külön falka először a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában mérettetik meg augusztus végén, hazánkban pedig a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál. Országosan a hazai mozikban szeptember 30-tól látható. A film most elkészült mozielőzetese:

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A magyar-szlovák koprodukcióban készült Külön falkát Budapesten forgatták, Kis Hajni állandó alkotótársai, Nyoszoli Ákos operatőr, Nyitrai Anna látványtervező, Gorácz Vanda vágó és Borsos Oleg zeneszerző közreműködésével. A forgatókönyvet a rendező Szántó Fannival közösen jegyzi.

Fotókredit: Nyoszoli Ákos

A filmet a Proton Cinema a szlovák MPhilms-szel és a Visionteam L.O.-val koprodukcióban, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában gyártotta, producere Berkes Júlia és Zachar Balázs, koproducere Prikler Mátyás és Zora Jaurová, executive producere Petrányi Viktória.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top