+ Média

A Fox News műsorvezetője szerint a magyar média szabadabb az amerikainál

MTI/Szigetváry Zsolt

Az Egyesült Államok nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál – mondta Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője szombaton Esztergomban.

A Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiválján (MCC Feszt) tartott előadásában a befolyásos amerikai közéleti kommentátor hangsúlyozta: az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát.

Carlson kifogásolta, hogy akadnak, akik kioktatják Magyarországot, ahol szabad és tisztességes választások vannak, és a médiaegyensúly sokkal egészségesebb, mint az Egyesült Államokban.

A szabadság apadásának jelei – a humor betiltása és a nyelv ellenőrzése – az Egyesült Államokban is megfigyelhetők.

Először kontrollálják a nyelvet, hogy kontrollálhassák a gondolatokat: bizonyos dolgokról nem lehet beszélni, így ellehetetlenítik, hogy az emberek gondolkodjanak róluk.

Emellett viccelni sem lehet bizonyos dolgokkal, mert a humor rálátást jelent. Valamit akkor találhatsz viccesnek, ha felülemelkedsz a helyzeten, távolról vetsz rá egy pillantást, és a maga teljességében látod azt. Ezt a perspektívát megtagadják tőled.

Ez így van, mindig is így volt, és így is lesz – hazudják. Annak érdekében, hogy meggyőzzenek erről, nem hagyják, hogy utalj a múltadra, elvárják, hogy szégyelld, amit az őseid tettek, hogy gyűlöld az országod történelmét, hogy ne használj régi szavakat, mert azok régi gondolatokat írnak le, és hogy ne emelkedj a jelenlegi helyzet fölé – magyarázta Carlson.

Ez nem liberalizmus, hanem a liberalizmus ellentéte – mutatott rá a műsorvezető. Egy totalitáriánus gondolat, amely szerint mindenki ugyanúgy viselkedik, ugyanazt vallja, és mindenki engedelmeskedik – fűzte hozzá.

„Úgy gondolom, hogy a magyaroknak fogalmuk sincs arról, mennyire provokatív az országuk a világ többé része számára”

– mondta Carlson.

A műsorvezető szerint Magyarország példa mások számára „csendes, boldog egyszerűsége” miatt, olyan dolgok miatt, mint a tisztaság, a rend, a társadalom nyitottsága, a bűnözés hiánya és a határ ellenőrzése.

A Magyarország nyújtotta leckéknek semmi közük a kormányzati rendszerhez, egyes vezetőkhöz vagy a választások eredményeihez, a leckék ennél sokkal mélyebbek.

Carlson szerint a legfontosabb, hogy a vezetők törődjenek az országukkal és a rájuk bízott emberekkel.

Az emberek univerzális és alapvető vágya, hogy háborítatlanul élhessenek. Szeretnék követni hagyományaikat, amelyeket szüleiktől örököltek, és amelyeket tovább akarnak adni gyermekeiknek, anélkül, hogy kioktatnák vagy bántanák őket. Szeretnének olyan környezetben élni, amely felemeli, nem pedig lealacsonyítja őket.

A műsorvezető szerint a kormány, amely ennek megteremtésére törekszik, büszke lehet magára, az ilyen országban élők pedig hálásak lehetnek, és nem szabad hagyniuk, hogy akik a világ többi részét rosszul vezették, mást mondjanak nekik.

4 hozzászólás

4 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    Elég világos gondolatok, de kevés ahhoz, hogy valami is világosabb legyen, az egyre sötétebb USA-ban…
    A lehetséges változásra igen halvány reményt nyújt a lakosság kezén lévő fegyverzet, mert e veszélyre a hatalmat kisajátító cionista szövetségi vezetés is felfigyelt!
    Ennek megfelelően senki ne tekintse spontán véletlennek az egyre sűrűbb fegyveres eseményeket, merényleteket…
    Szövetségi állami érdek az egyre súlyosabb merényletek megléte, hogy a lakosság kezéből kicsavarják a fegyvert, s oly kiszolgáltatottságot vezessenek be, mint ami a kísérleti terepen, a lecsonkított Magyarországon teljes sikerrel működik…

  2. Gyzoltan szerint:

    „Először kontrollálják a nyelvet, hogy kontrollálhassák a gondolatokat: bizonyos dolgokról nem lehet beszélni, így ellehetetlenítik, hogy az emberek gondolkodjanak róluk.”
    Lényeges pont a felsorolásból!
    Az ismeretek elzárása, a valóság eltakarása, elhallgatása, a tudati terror általános alkalmazása, a kirekesztő hatalomgyakorlás, a kiváltságos rasszista kirekesztők gyakorlata!

    A cionista liberális terroristák működését a szakértő emigy pontosította:
    „Azokat a népeket, amelyek a belső támadással hevesen szembeszállnak, nemzetközi befolyása révén ellenségek hálózatával veszi körül, háborúba taszítja, és végül, ha szükséges, a harctereken tűzi ki a forradalom lobogóját.
    Gazdasági megrázkódtatásoknak teszi ki az államokat mindaddig, amíg a veszteségessé váló szociális üzemeket kivonhatja az állam kezeléséből, és saját pénzügyi ellenőrzése alá helyezheti.
    Politikailag megvonja az államtól az önfenntartáshoz szükséges eszközöket, tönkreteszi minden nemzeti önállóság és önvédelem alapját, elpusztítja a vezetésbe vetett hitet, meggyalázza a történelmet és a múltat, és minden igazi nagyságot a sárba ránt.
    Kulturális téren megfertőzi a művészetet, irodalmat, színházat, megzavarja a természetes érzéket, nekiront a szépség, a fenségesség, a nemesség és a jó fogalmának, és e helyett az embereket saját alacsonyabb szintű fajiságának varázskörébe vonja.
    A vallást nevetségessé teszi. Az erkölcsi érzéket, és a morált túlhaladott álláspontként tünteti fel mindaddig, amíg a népet a létért folytatott küzdelmében e világon, az utolsó támaszaitól is meg nem fosztja.”

  3. Gyzoltan szerint:

    Ami sok, az sokk.., egy kis cenzúra segít a helyzeten…
    Pánikra semmi ok, a hatalomgyakorlás stabil!
    Mégis, mi nem vagyon írva:
    „A műsorvezető szerint a kormány, amely ennek megteremtésére törekszik, büszke lehet magára, az ilyen országban élők pedig hálásak lehetnek,…”
    Ezzel szemben az a véleményem, ez a kormány a föld alá bújhat szégyenében..! -ha másért nem, azért, mert a Momentum léte óta képtelen a fejükre olvasni a valóságot, inkább a bukdácsolást vállalja…
    A Momentum az olimpiaellenesség jegyében született meg!
    Nos, a Momentum, a liberális terrorizmus kötelező kettős-mércéje szerint hazug módon, hamisan játszott! Addig, míg őrjöngést mutatott a magyar megrendezésű 2022-es Olimpia kapcsán, simán eltűrte, hogy Budapesten a zsidóság 2019-ben Zsidó Olimpiát rendezzen!
    Provokatív Zsidó Olimpiát! mert volt Zsidó Olimpia Berlinben, 2019-ben Budapesten, volt Izraelben, de a legnagyobb zsidó városban nem rendeztek kirekesztő Zsidó Olimpiát…
    -magam is tettem javaslatot, osztva az olimpiaellenességüket, hogy az aláírást terjesszék ki, a sokkal közelebbi 2019-es Zsidó Olimpiára is…
    Mikor agresszív reagálásukat, fellépésüket meg találtam írni a 168 óra honlapján, a kirekesztés lett a sorsom, mintha sose jártam volna azon a tájékon…
    -de hát, a média már csak ilyen…

  4. Gyzoltan szerint:

    Jól tenné Tucker Carlson is, ha bölcsen hallgatna…
    Ismerhetné közös gazdáinkat!
    A média területe fokozott érzékenységben szenved, szó szerint is, a cionista liberálisok terrorisztikus érzékenyítése még sokba fog kerülni az emberiségnek.
    A zsidóság nagyban játszik a világuralom birtokában, stabil kirekesztésük folytán hatásunk rájuk nem lehet…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top