+ vallás

Ha megszűnik a generációk közötti párbeszéd, vége a történelemnek – mondta Ferenc pápa

ferenc pápa
fotó: ap

A nagyszülőket és az időseket méltatta vasárnap az Úrangyala imádságát követő beszédében Ferenc pápa az idősek és nagyszülők első világnapja alkalmából.

„Az nagyszülők és az unokák, az idősek és a fiatalok együtt mutatták be az egyház egyik legszebb oldalát, a generációk közötti szövetséget”

– mondta a műtétje után lábadozó katolikus egyházfő az apostoli palotáknak a Szent Péter térre néző ablakából elmondott beszédében.

„Minden közösséget meghívok, hogy ünnepeljük meg ezt a napot a nagyszülők és az idősek, a leginkább egyedül lévők meglátogatásával, és vigyük el nekik a Jézus sugallta üzenetet: »minden nap veled vagyok«”

– hangsúlyozta.

A katolikus egyházfő kiemelte, hogy az időseknek szükségük van a fiatalokra, ahogyan a fiataloknak is az idősekre, különösen a mostani „mindent eldobunk” kultúrában. Az idősekben megvan a történelem életereje, amely felemelkedik és erőt ad a fának a növekedésre. Ha a fiatalok és az idősek nem találkoznak és nem beszélgetnek egymással, „a történelem nem folytatódik, az élet nem folytatódik. Szükségünk van arra, hogy ez újrakezdődjön, ez a kultúránk előtt álló kihívás” – hívta fel a figyelmet.

Ferenc pápa megemlékezett a kínai áradások áldozatairól és áldását küldte a tokiói olimpiai játékokra is.

Az ünnepi szentmisét a Szent Péter-bazilikában szintén az idősek világnapjának szentelték, de a július 4-én műtéten átesett Ferenc pápa helyett Rino Fisichella püspök mutatta be.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    “Ha megszűnik a generációk közötti párbeszéd, vége a történelemnek-”
    Talán nem kellene ragaszkodnunk azokhoz a hazugsághegyekhez, melyet az utóbbi 1-1,5 évszázadban, a cionizmus jegyében, az emberiségre kényszerítettek, amelyet arcátlanul “történelemnek” merészelnek nevezni egyesek…

  2. Gyzoltan szerint:

    Talán észrevehetné Ő Fennköltsége, hogy a világban más sem zajlik, történik, mint a közösségek, már a sejtközösség, a család, tudatos, és szisztematikus szétverése!
    Az elkövetők behatárolhatók, megnevezhetők!
    -hát tegye meg Őszentsége! -hogy méltóvá váljék titulusára…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top