+ Képzőművészet

Megnyílt az Egri Országos Akvarell Triennále

fotó: youtube.com/Eger TV

Több mint száz alkotó 170 művét láthatják az érdeklődők az IV. Egri Országos Akvarell Triennálén, amely Áttetsző világ címmel nyílt meg szombaton a Kepes Intézetben, ahol a triennále megújítása érdekében megállapodás is létre jött.

A Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága szervezésében megvalósult kiállítás áttekintést ad a döntően az áttetszőségre építő kortárs vízfestészeti technikák legújabb eredményeiről.

A szabad beadású, de szakmai zsűri által válogatott tárlat célja, hogy lehetőséget kínáljon új művészi tartalmak és formák kereséséhez, új művészi megnyilatkozások felvonultatásához.

Az idei triennáléra 186 alkotó 457 művel pályázott. Ezekből a szakmai zsűri döntése alapján 106 alkotó 170 műve szerepel a kiállításon. A művészek közül sokan évtizedek óta résztvevői a triennálénak, de az idén is sok pályakezdő – 35 évesnél fiatalabb – alkotó küldte el műveit.

A közlemény szerint a 24. alkalommal megrendezett, 53 éves múltra visszatekintő tárlat megújítása érdekében Eger városa, a Magyar Vízfestők Társasága és a Dobó István Vármúzeum között megállapodás jött létre. Eszerint Eger közreműködik a triennále helyszínének biztosításában, a Magyar Vízfestők Társasága vállalja a rendezvény lebonyolítását, míg a Dobó István Vármúzeum továbbra is fő koordinátora lesz az eseménynek, amelynek megvalósítása érdekében pályázatokat nyújt be. A magyar kortárs akvarellfestészet jelentős darabjaiból pedig gyűjteményt épít országos gyűjtőkörrel.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top