+ Életmód

Néhány nap, rengeteg élmény: ez a körutazás

Jó hír a körutazás szerelmeseinek! Egyes kutatások szerint, a néhány napos kiruccanások év közben pihentetőbbek, mint egy kéthetes nyaralás.

Szinte alig van olyan ember, aki ne szeretne utazni, idegen kultúrákat, ízeket felfedezni, ismeretlen tájakat megismerni. Azonban egy kéthetes nyaraláson, ahol főként a szálloda környékén lehet mozogni, nehéz kiélni ezt a kalandvágyat. A körutazás viszont minden igényt kielégít, hiszen minden este más város kényelmes hotelében hajthatja a világjáró álomra a fejét. Az egyes körutazások ára természetesen magába foglalja a buszos utazás, az idegenvezetés és a szállás, étkezés díját is.

Történelmi, romantikus és vadregényes kalandozás is lehet a körutazás

Legyen szó Csehországról vagy Ausztriáról, mindkét országban bőven találhatunk érdekes látnivalókat. Azoknak, akik a történelem irány vonzódnak főként, egy prágai körutazás – a város nevezetességeit bemutató idegenvezetéssel és a környék megismerésével – tökéletes választás. Azok sem maradnak hoppon, akik egy kis romantikára vágynak, hiszen Ausztriában ellátogathatnak abba a városkába, Bad Ischlbe, ahol Ferenc József megkérte Sisi kezét. Azokat pedig, akik az Alpes természeti csodáira kíváncsiak, 3 országon át utazhatnak kedvükre. Az ausztriai Wörth-i tó után a szlovéniai Jasna tó következik, a többnapos kirándulást pedig az olaszországi Braies-tavi látogatást követően, a szintén szlovéniai Bledi-tónál lévő végállomáson zárják a kalandvágyó kirándulók.

A tengerparti nyaralásról sem kell lemondanunk a körutazás során

Persze egy körutazásnak nem kell csupán 3-4 napig tartania, sem feszített tempót dikálnia. Azoknak, akik egy kicsit a tengerparton is pihennének, egy észak-olaszországi nyaralás az ideális, hiszen az ott található tengerparti városkáknál kiváló strandolási lehetőségek vannak. Természetesen a mártózás mellett, az utazók bejárják a környék leghíresebb helyeit is. Ilyen a művészeti kincsekben gazdag Velence, Verona, ahol a Rómeó és Júlia játszódik, Padova, Jesolo és nem maradhat ki Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó sem.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top