+ Színház

Turandottal nyitott Szentmargitbányai Kőfejtő szabadtéri színpadán – további előadások

fotó: Jerzy Bin

Hosszú várakozás és újratervezés után július 14-én este nagy sikerrel mutatták be az ausztriai Szentmargitbányai Kőfejtő szabadtéri színpadán Puccini Turandot című operáját.

„Végre újra felélénkül a kulturális élet, nagy örömmel tölt el bennünket, hogy ehhez mi is hozzájárulhatunk a Turandot fulmináns produkciójával. A háromszáz fős, tizennyolc nemzetiséget felvonultató stábunk teljes erőbedobással készült erre az estére, és arra, hogy megörvendeztessék az operarajongókat emlékezetes játékukkal.”

– nyilatkozta Daniel Serafin, az Opera a Kőfejtőben művészeti igazgatója.

„A következő évben is az olasz opera rajongóinak szeretnénk örömet okozni, hiszen Verdi Nabuccoját tűzzük műsorra!”

A tavalyi évről idén nyárra tolták el a járványügyi helyzet miatt a produkció bemutatóját és szerencsére sikerült megtartani az eredetileg tervezett komplett rendezői és produkciós gárdát, így az amerikai Thaddeus Strassberger rendezőt, a szintén amerika származású Paul Tate dePoo díszlettervezőt, valamint a jelmezeket megálmodó olasz jelmeztervezőt, Giuseppe Palellat.

Giuseppe Finzi, Puccini repertoárjának nagy specialistája először áll a szentmargitbányai dirigenspult mögött. Irányítása alatt a nemzetközi sztárművészek, a Budapesti Filharmónia Társaság tagjaiból álló Piedra Fesztiválzenekar valamint a Philharmonia Chor Wien és a a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkara keltik életre Puccini utolsó operáját.

A 2015-ös, nagysikerű Tosca alakítása után Turandot szerepében lépett újra a szentmargitbányai közönség előtt színpadra az osztrák szoprán, Martina Serafin.

Kalaf szerepét a dél-koreai Andrea Shin tenor alakította, aki már számos nagy operaház színpadán bújt ebbe a szerepbe.

Az önmagát feláldozó rabszolgalány, Liù szerepét játszó olasz Donata d’Annunzio Lombardi is otthon van Puccini zenevilágában, több operájában alakított már szerepeket.

A trónvesztett király, Timur szerepében az olasz Alessandro Guerzoni basszus hangja csendült fel. A Miniszter-hármas bariton szerepeiben fiatal koruk ellenére már nagy sikereket maguk mögött tudó énekesek, a dél-koreai Leo An, az amerikai Jonathan Winell, valamint Enrico Casari léptek színpadra.

Altoum császár szerepében pedig a Bécsi Operaház társulatának meghatározó tagját, Benedikt Kobelt hallhatta a nagyérdemű.

A produkció egyes szerepeit kettős illetve hármas szereposztásban játsszák az elkövetkező 15 előadás alatt, a pontos szereposztásról információt  mindig az adott előadásnál találhatnak.

Turandot  – Martina Serafin, Ewa Płonka, Courtney Mills
Kalaf – Andrea Shin,  Leonardo Caimi, Mikheil Sheshaberidze
Liú – Donata d’Annunzio Lombardi, Celine Byrne, Carolina López Moreno
Timur – Alessandro Guerzoni, Sorin Coliban
Ping – Leo An, Vincenzo Taormina
Pang – Jonathan Winell, Angelo Pollak
Pong – Enrico Casari, JunHo You
Altoum – Benedikt Kobel
Mandarin – Mikołaj Bońkowski

Az előadások időpontjai: 2021. július 15., 16., 23., 24., 29. és 30. illetve 2021. augusztus 1., 5., 6., 7., 12., 13., 19., 20. és 21.

Ausztriában jelenleg az ún. 3G szabálya van érvényben, ami azt jelenti, hogy vagy érvényes negatív tesztet (PCR vagy antitest) kell tudni felmutatni, vagy az Európai Unióban elfogadott oltásról igazolást vagy pedig egy orvos által aláírt igazolást a COVID-ból való felgyógyulásról. A Szputnyik oltás Ausztriában nem elfogadott. Amennyiben Szputnyikkal oltott személyek szeretnének belépni, a belépéshez szüksége lesz egy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-teszre vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztre, illetve a felgyógyulásról szóló igazolásra. Az antigén tesztet a soproni határ után, Klingenbachban állampolgárságtól függetlenül, ingyenesen elvégzik mindenkinek, csupán személyi igazolvány szükséges hozzá.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top