+ Film

Veszélyben a cannes-i filmfesztivál a maszkviselés szabályainak megszegése miatt

A koronavírus-járvány miatti maszkviselés kötelezettségére figyelmeztetettek csütörtökön a 74. cannes-i fesztivál szervezői, miután a közösségi oldalakon egyes nézők olyan fotókat posztoltak, amelyeken nem viselik a maszkot a vetítőtermekben.

„Rendre intünk mindenkit, azaz fel a maszkokat! A maszkviselés a szabály, a törvény és a garancia ahhoz, hogy a fesztivált végig meg tudjuk tartani”

– mondta Thierry Frémaux művészeti igazgató csütörtökön az egyik vetítés előtt.

A fesztiválon a vetítőtermek 100 százalékos kihasználtság mellett működhetnek, nem kötelező a távolságtartás, viszont a maszkviselés igen.

A Twitteren azonban egyesek olyan fotókat tettek közzé, amelyeken a fesztiválpalotában és a vetítőtermekben maszk nélküli emberek láthatók. Egyébként a versenyfilmek díszbemutatói előtt a vörös szőnyegen is egyre kevesebben takarják el az orrukat és a szájukat.

A kedden kezdődött és július 17-ig tartó fesztiválon szigorú óvintézkedések vannak érvényben. A fesztiválpalotába csak a koronavírussal szembeni védettséget igazoló dokumentum (oltási igazolás vagy a helyben ingyen elérhető, 48 óránál nem régebbi negatív teszt) felmutatásával lehet belépni.

A szervezők napközben azért is hangsúlyozták a járványügyi szabályok betartását, mert a fertőzőbb delta variáns egyre nagyobb teret nyer Franciaországban, emiatt az utóbbi napokban ismét emelkedtek a napi esetszámok, jóllehet a kórházban ápoltak száma még mindig csökkendő tendenciát mutat. Az elnöki hivatal által összehívott egészségügyi védelmi tanács hétfőn vitatja meg, hogy szükség van-e újabb korlátozásokra a koronavírus-járvány egy esetleges negyedik hullámának elkerülésére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top