+ vallás

Ferenc pápa belázasodott

Ferenc pápa

Elmúlt a láza Ferenc pápának, akinek minden vizsgálata negatív lett a szentszéki szóvivő csütörtöki közleménye szerint, amely az egyházfő ötödik kórházi napjáról számolt be.

A szokás szerint délben kiadott újabb vatikáni információk szerint Ferenc pápa nyugodtan töltötte az éjszakát, segítség nélkül táplálkozik és mozog.

Szerda este az egyházfő átmenetileg lázas volt, de az azt követően végzett rutin vizsgálatok eredménye negatív volt. Többek között CT-vizsgálatot végeztek Ferenc pápa mellkasán és hátán.

A szentszéki közlemény hangsúlyozta, hogy a pápa kórterméből üdvözletét küldte a kórház gyermek-onkológiai, valamint idegsebészeti osztályán kezelt kis pácienseknek. A pápa együtt érez mindenkivel, aki szenved, beteg, és gondoskodásra van szüksége – olvasható a közleményben.

A 84 éves Ferenc pápán vasárnap este tervezett műtétet hajtottak végre divertikuláris vastagbélszűkület miatt. A betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat.

A műtét óta Ferenc pápa a Gemelli kórház tizedik emeletén található, úgynevezett „pápai kórteremben” lábadozik. Két ápoló segíti a kórházból kiszivárgott információk szerint. Korábbi sajtóértesülések szerint Ferenc pápa még a jövő hétig kórházban maradhat.

Ha Ferenc pápa a vasárnapot is kórházban tölti, nem kizárt, hogy a déli Úrangyala-imádságot a Gemelli ablakaiból mondja majd el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top