+ vallás

Műtéti beavatkozást hajtottak végre Ferenc pápán

ferenc pápa ukrajna

Ferenc pápa vasárnap délután a római Gemelli-klinikára ment, ahol előre időzített sebészi beavatkozásnak vetik alá – közölte a szentszéki sajtóközpont.

A néhány soros közlemény szerint a 84 éves egyházfőnek vastagbél-divertikulózis, más nevén bélfali sérv miatt van szüksége az operációra.

A sebészi beavatkozást Sergio Alferi orvosprofesszor végzi. A műtét pontos időpontját nem közölték, Ferenc pápa állapotáról a szentszéki sajtóközpont ad majd további információkat.

Korábban felfüggesztették a pápa szerdai audienciáit egész július hónapra.

A pápák kórházaként ismert Gemelli katolikus klinika Vatikánváros közelében található.

A műtét után

Élénk, segítség nélkül lélegzik és általánosan jól érzi magát Ferenc pápa a vastagbélműtétjét követően – tudatta hétfőn a Vatikán.

Az egyház tájékoztatása szerint Ferenc pápa váratóan hét napig marad még kórházban, ha nem adódik semmilyen komplikáció.

Matteo Bruni vatikáni szóvivő elmondása szerint a 84 éves egyházfőn háromórás műtétet hajtott végre vasárnap egy 10 fős orvoscsoport a római Gemelli kórházban, ahol külön részleget hoztak létre a mindenkori pápa kezelésére, mióta II. János Pál rendszeresen ott kezeltette magát.

A műtét tervezett volt. Ferenc pápát divertikuláris vastagbélszűkület miatt kellett megoperálni. Ez a betegség idős embereknél nem ritka, fájdalmat, felfúvódást, gyulladást és elégtelen bélmozgást okozhat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top