+ Film

30 hivatásos tűzoltó vett részt az első karácsonyi magyar vígjáték forgatásán

fotó: Intercom

Véget ért a Nagykarácsony című film forgatása, a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készülő romantikus vígjáték felvételén 30 hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész, köztük 22 gyerekszereplő vett részt.

Tiszeker Dániel új alkotásában mások mellett olyan művészeket láthat majd a közönség, mint Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás és Szerednyey Béla. A film főszereplőjét Ötvös András alakítja.

Az alkotás a tervek szerint november 25-én kerül a mozikba.

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott, így Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel, valamint Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta, a zeneszerző Balázs Ádám volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top