+ Életmód

4 regény, 4 női főszereplő szépségápolási javaslata

Hogyan maradjunk (szinte) mindig szépek és fiatalosak? Híres művek hősnői osztják meg titkaikat.

A szépség mindig is a csodálat és az irigység tárgya volt. Ahogy a legendás Coco mondta, ha egy nő egy bizonyos életkorig nem vált széppé, az egyszerűen bolond. Pedig ehhez mindössze annyira van szükség, hogy megfelelően gondoskodjunk önmagunkról. A https://makeup.hu összegyűjtött néhány irodalmi kozmetikai eljárást regények főszereplőnőitől (ne ismételjük meg otthon!).

Szeplők ellen

Nem csoda, hogy azt mondják, a szépség a gonosz szellemek terméke. Goethe Faustjában Mephistopheles is alátámasztja. 

Az udvari hölgyek egyedülálló módszert mutatnak be a szeplőktől való megszabadulásra: békakaviárban forraljuk fel egy varangy vérét, májusban olykor kenjük fel a bőrünkre, Júniusra pedig a szeplők eltűnnek. Mivel őszintén sajnáljuk a békákat, ezt a “hétköznapi” trükköt inkább nem ajánlanánk.

Natúr kivonatok

Alekszej Tolsztoj nemcsak úttörője lett a szovjet tudományos-fantasztikus műfajnak, de tudta nélkül felruházta egyik hősnőjét, a marsi Aelitát, a modern nők tulajdonságaival: intelligenciával, odaadással… és a képességgel hogy megőrizze saját szépségét.

A híres újságok mindegyike azt tanácsolja, hogy a bőrt hidratálni és táplálni kell, különösen a hideg időszakban. Úgy tűnik, Aelita teljesen egyetértett a kiadványok szerkesztőivel. Reggeli úszás után virágos esszenciával törölgette az arcát, nyakát, kezét. A virágos eszenciák manapság egyre népszerűbbek, hiszen ezeket nem kell állatokon tesztelni.

Viaszmaszk és korpa

Lion Feuchtwanger regényének (A csúnya hercegnő) főhőse, Margarita Multas egy igazi hölgy, a nem tipikus hercegnő történetét meséli el. Mégis számos szépségápolási eljárást mutat be: gőzfürdőbe járt, korpás keverékkel és francia samponnal mosakodott. Sminkjében ciklámenport használt, éjszaka pedig viaszmaszkot tett fel, hogy javítsa az arcszínét.

Kozmetikumok gonosz szellemek ellen

Mihail Bulgakov szeretett hősnőjét egyedülálló szépsége jellemezte. Margarita az Azazello által ajándékozott titokzatos krémet használta. Mint mindannyian tudjuk, jó okkal. A csodaszer nem csupán a Mester szerelmét tette szebbé, hanem igazi boszorkánnyá is változtatta.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top