+ Képzőművészet

Sosem felejtem, nyár van – Sejben Lajos új kiállítása

Keresés a weben

Sejben Lajos képzőművész kiállításának megnyitójával kezdődik el július 3-án a Szegedért Alapítvány nyári programsorozata a Wágner-udvarban – közölte Száz Krisztina, a rendezvény művészeti vezetője.

Az alapítvány 2017 óta szervez minden nyáron kulturális programokat a klasszicista stílusban emelt 19. századi belvárosi polgárház udvarán. A fellépők közül többen is a szervezet által támogatott fiatal tehetségek, illetve az alapítvány korábbi díjazottjai.

Hagyomány, hogy minden évben egy-egy Szegedhez kötődő alkotó tárlatával indul a programsorozat, idén Sejben Lajos képzőművész munkáit láthatja a közönség. A festő és szobrászművész 2018-ban nyerte el a Szegedért Alapítvány művészeti kuratóriumának Gregor József-díját.

A művész az elmúlt évek munkáiból keresztmetszetet nyújtva 18-20 plasztikáját mutatja be a tárlaton. A Pilinszky János A szerelem sivataga című verséből kölcsönzött, Sosem felejtem, nyár van című tárlat augusztus 20-ig látható.

Július 8-án Szecsődi Ferenc hegedűművész és a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának nyári akadémiájára érkező tanítványainak koncertje hallható. Július 20-án délután a Szeged Táncegyüttes várja a gyermekeket és családokat. A látogatók egy rövid bemutató után maguk is bekapcsolódhatnak a táncba. Július 28-án Pavlovits Dávid gitárművész három mesterszakos növendéke ad koncertet a Wágner-udvarban.

A programsorozat augusztus 11-én Dusha Béla fotóművész Szegedről készült képeit bemutató diaporáma-estjével zárul.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top