+ Film

Egy férfi és két nő a tóparti házban – Felméri Cecília filmje díjat nyert Peruban

Felméri Cecília lélektani krimije, a Spirál nyerte el a legjobb film díját a közép- és kelet európai alkotásokat felvonultató 12. Al Este fesztiválon Peruban a hétvégén.

Az európai filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült film műsoron van a mozikban, és négy kategóriában jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra.

A Peruban május 26. és június 18. között megrendezett filmfesztivál szakmai zsűrije a díj indoklásában „az emberi lét mély dimenzióiba kalauzoló, súlyos és erőteljes történet és a szigorúan egyszerű filmes megvalósítás izgalmas kontrasztját” emelte ki.

Egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban a Spirál történetében. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól, egy elszigetelt, varázslatos világ. Halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona. A felszín alatt azonban titkok lappanganak, és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.

A Spirál Felméri Cecília kolozsvári rendező (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) első mozifilmje, amely tavaly elismerő oklevelet nyert az A-kategóriás varsói filmfesztiválon, majd a thesszaloniki fesztiválról a zsűri különdíját hozta el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top