+ Irodalom

A könyvkiadás szabadságát féltik a kiadók T/16365. számú törvénymódosító csomag miatt

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöksége aggasztónak és átgondolatlannak tartja a parlament által elfogadott T/16365. számú törvénymódosító csomag tartalmát, ezért kérjük a jogalkotóktól annak mielőbbi felülvizsgálatát.

Szervezetünk teljes mértékben támogatja a gyermek és fiatalkorúak védelmét, azonban semmiképp sem értünk egyet a bűncselekménynek számító pedofília és az alapvető emberi jognak számító szexuális orientáció összemosásával.

Mindemellett, elfogadott formájában a gyermekek fokozottabb védelmének biztosítása helyett a művészi- és szólásszabadság, a könyvkiadás és -terjesztés korlátozásának feltételeit teremti meg, amit elfogadhatatlannak tartunk.

Nem világos számunkra továbbá, hogy mit jelent a szexuális tartalmak öncélú megjelenítésének, a nemváltás ábrázolásának tilalma, hiszen eszerint a világ- és a magyar irodalom remekművei, többek közt a középiskolai tananyag részét képező számos szerző (Szapphó, Ovidius, Verlaine, Rimbaud, Thomas Mann, Proust, Shakespeare, stb.) művei, de pl. Babits Mihály, Weöres Sándor, Faludy György erotikus utalásokat tartalmazó versei is a tilalom alá eshetnek, ami feltételezzük, hogy nem lehetett célja a jogalkotóknak.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének tagjai sokféle ízlést, világnézetet képviselnek, de mindannyian az olvasók igényeinek kiszolgálását, a magyar- és világirodalom, valamint az egyetemes kultúra értékeinek közlését és terjesztését tartják feladatuknak, az olvasás és a könyvkiadás szabadságát pedig olyan értéknek tekintik, amely mellett mindenkor ki kell állni.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    A legkisebb kilátásba helyezett „sérelem” esetében is azonnal, elemi erővel tör fel a zsidó hisztéria…
    -nem tudom, de gyanítom, hogy a könyvkiadás területén is meghatározó a zsidó dominancia, szépen fogalmazva a zsidó felülreprezentáltság…
    Márpedig a könyv erős vektor a közvélemény alakításában…
    Könyvek tízezrei, százezrei, milliói, terjesztik a hamisságot, vagy éppen hallgatják el a valóságot.., ezt uralni kötelező, sérteni ez uralmat, egy zsidók vezette országban.., na ne már…
    Amint már írtam, már többször, vallási háború folyik Európa ellen, Európa népei, nemzetei ellen! Ebben a helyzetben, nem csak elvárható, hanem kötelezően kell bevezetni a vallási hovatartozás nyilvánosságát, a latens, gonosz, sötét szándékok felszámolására!

  2. Gyzoltan szerint:

    Többszörösen megtapasztalhattuk!
    Teljesen mindegy mi az ideológia!
    Az lehet a zsidó bolsevizmus-kommunizmus-szocializmus-liberalizmus-demokrácia, a lényeg marad; a bomlasztás!
    A közösségek, a társadalmak, a nemzetek, s ma már a famíliák,a családok bomlasztása is, szétverése, megsemmisítése, megosztása, szembefordítása!
    Mint megtapasztalhattuk, ennek fontos vektora a könyvkiadás, a médiával, és általában a kulturális tevékenységgel egyetemben, ideértve az oktatást is.
    Így teljesen várható volt, hogy a könyvkiadást is uraló, tudatbomlasztó, cinikus „maffia” tiltakozik, szorosabbra zárja sorait, s részleges kudarc esetében, amint szokták, a jelszó szerint: „Segítsd a lebukottakat!”
    -holott itt aki bukik, aki veszít, az a magyarság, a magyar nép, a sárba tiport, lecsonkolt, maradék Magyarország!
    A trend általános: egész Európa támadás, invázió alatt áll, szenved el, védekezésétől is megfosztva, a „liberális demokrácia” sorozatos megsemmisítő csapásai alatt…
    Amint már írtam, a cionizmus diadalmenetének évszázadait éljük, szenvedjük el…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top