+ Színház

Hét bemutatóval várja a következő évadot a József Attila Színház

fotó: wikipédia

Hét bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház, amely szeptemberben nyitja újra kapuit. A jövő évad bemutatói között van az Egy szoknya, egy nadrág, Bodrogi Gyula rendezésében. A darabban, amelyet szeptember 10-én mutatnak be Kulcsár Viktória, Horváth Sebestyén Sándor, Ujréti László és Zöld Csaba játszik. A Valami bűzlik című előadást Szente Vajk rendezésében szeptember 18-tól láthatja a közönség. A darab főbb szerepeiben Auksz Éva, Kovács Gyopár, Feke Pál és Blazsovszky Ákos látható.

A Szibériai csárdás főszerepében debütál Lábodi Ádám, aki Kulcsár Viktória partnereként játszik a zenés, romantikus vígjátékban. Hargitai Iván rendezését október 9-től láthatja a közönség. A Furcsa pár női változatában Fehér Anna és Pikali Gerda újra együtt áll színpadra. A vígjátékot szintén Hargitai Iván rendezésében mutatják be október 29-én. A Száll a kakukk fészkére című produkció premierjét november 27-én tartják. Funtek Frigyes rendezésében Randle P. McMurphyt Zöld Csaba, az Indiánt Fila Balázs, Ratched nővért Fehér Anna alakítja.

Az évad második felében, január 29-én Spiró György Az imposztor című komédiáját mutatják be a nagyszínpadon. Boguslawski szerepét Benedek Miklós játssza, az előadást Bagó Bertalan rendezi. Az évadot március 19-én Egressy Zoltán Portugál című darabjával zárják, amelyet Kónya Merlin Renáta és Lábodi Ádám főszereplésével tűznek műsorra. A darabot a színházban először rendező Lengyel Ferenc állítja színpadra. A Quintus Konrád rendezte Ágacska című produkcióval 2022. január 13-tól várják a gyerekeket.

A színháznak tíz év után újra társulata van, amelynek tagja Auksz Éva, Fehér Anna, Jónás Andrea, Kovalik Ágnes, Pikali Gerda, Szabó Gabi, Blazsovszky Ákos, Chajnóczki Balázs, Fila Balázs, Quintus Konrád, Zöld Csaba és Nemcsák Károly.

Hat fiatal művészt is szerződtetett a színház: Kónya Merlin Renáta, Kulcsár Viktória, Fekete Gábor, Horváth Sebestyén Sándor, Lábodi Ádám, Lukács Dániel is játszani fog a teátrumban, amelynek két magántáncosa Tonhazier Tünde és Horváth Ádám a tánckar működéséért felel a jövőben.

Állandó játszótársaik maradnak a színház örökös tagjai: Galambos Erzsi, Bodrogi Gyula, Láng József és Ujréti László, továbbá a már jól ismert művészek: Jakus Szilvia, Kocsis Judit, Molnár Zsuzsanna, Vándor Éva, Botár Endre, Galkó Balázs, Kiss Gábor és Újvári Zoltán. Augusztus elsejétől nemcsak rendezőként, de művészeti vezetőként csatlakozik a társulathoz Hargitai Iván.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top