+ Életmód

Jönnek a gerinckímélő irodai székek

ez csak illusztráció

A gerincbántalmak megelőzésére szolgáló irodai szék gazdaságos sorozatgyártásához kapott 915,3 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást egy négytagú konzorcium a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop); a projekt összköltsége 1,14 milliárd forint – közölte a konzorciumot vezető C3D Műszaki Tanácsadó Kft.

A konzorcium további tagjai: az egri GYEGÉP Kft., a Miskolci Egyetem és a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Recski János, a C3D Kft. ügyvezetője elmondta, a projekt első lépéseként a C3D Kft. által kidolgozott egészségmegőrző, aktív irodai szék prototípusa alapján kidolgozzák, milyen technológiával tudják a sorozatgyártásra alkalmas termék minden alkatrészét a legcélszerűbben legyártani. Ebben nagy szerepet kapnak az egyetemek, a gyártási technológiához szükséges gépeket pedig a GYEGÉP Kft. alakítja majd ki.

A projekt célja, hogy az így kidolgozott terméknek 2022 végén elkezdődjön a szériagyártása. Évente 1000 darabot értékesítenének; az aktív irodaszék ára a tervek szerint 1500-2000 euró között mozog majd.

A pályázat részeként a C3D Kft. Erdőkürtön található telephelyén egy 742 négyzetméter alapterületű, új építésű üzemcsarnokban kiépítik a legújabb technológiákat és a gyártósort; a fejlesztésnek köszönhetően a vállalat öt munkahelyet tud megőrizni, és további ötöt tud létrehozni.

Azt írták, a C3D Kft. szabadalmaztatott aktív irodai székének rendszeres használata képes megelőzni az ülőmunka miatt kialakuló degeneratív gerincbántalmak jelentős hányadát. Az aktív irodai szék összeköttetésben áll egy mobil applikációval, amely a szék ülőfelületét 45 percenként megmozgatja, ez pedig kihat a széken ülő ember gerincoszlopára.

A C3D Kft. 1999-ben jött létre, a cég gépészmérnöki szolgáltatásokat nyújt egyebek mellett az egészségügy, az élelmiszeripar és az autóipar területén is. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a társaság nettó árbevétele 2020-ban 694,05 millió forint, míg 2019-ben 594,54 millió forint volt. A C3D Kft. tavaly 13,56 millió forint, míg egy évvel korábban 10,74 millió forint nyereséggel zárt.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GYEGÉP Kft. nettó árbevétele 2020-ban 654,52 millió forint, míg 2019-ben 670,91 millió forint volt. A cég tavaly 41,47 millió forint veszteséggel, 2019-ben viszont 3,98 millió forint nyereséggel zárt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top