+ Film

Ingyenes nézhető leszbikus oktatóvideó-sorozat

Keresés a weben

A második aranykor, romantikus oktatóvideó-sorozat magyar nyelven, angol felirattal, 2021, 6 x 12-15 perc

Az Eltitkolt évek és a Meleg férfiak, hideg diktatúrák című díjnyertes dokumentumfilmek rendezőjétől!

Judit és Tünde nem csak a számítógépet és mobiltelefont ismerik más-más szinten, de élethelyzetük is különböző. Judit fővárosi, ötvenes, leszbikus festőnő, hosszú kapcsolatának két éve lett vége. A gyász után újra ismerkedne, társat, közösséget keresne, ám internetes és számítógép-használati tudása csekély. Unokaöccse, Laci, a fiatal informatikus srác siet a segítségére. Tünde, a negyvenes éveiben járó tanárnő egy vidéki kisvárosban él, a számítógépet magabiztosan használja, ám az internetet és a társkereső oldalakat nem tudja biztonságosan kezelni. A kisvárosban rejtőzködik, eddig csak egy-két embernek coming-outolt. Az ő segítője az online térben való eligazodásban Kai, a maximálisan elfogadó könyvtáros és gamer lesz.

A két középkorú nő online ismerkedésének története, digitális és személyes küzdelmeik egyszerre meghatóak és humorosak.

A Meseország mindenkié című mesekönyvet kiadó Labrisz egyesület hatrészes romantikus oktatóvideó-sorozatának célja, hogy személyes példákon keresztül mutassa be a digitális eszközök és programok használatának nehézségeit. A sorozat egyszerre segíti az LMBTQ személyek elfogadását, valamint életkortól függetlenül bátorít a digitális kapcsolatteremtés különböző formáira.

A második aranykor a Labrisz Egyesület honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján  nézhető meg június 8-tól magyar nyelven, angol felirattal. Az első epizódot 8-án, kedden teszik közzé, majd naponta jelennek meg az újabb epizódok június 13-ig, vasárnapig. Ezután a teljes sorozat elérhető marad ezeken felületeken.

„A Covid-járvány idején még jobban elszigetelődött a közösségünk, főleg a vidéken élő leszbikusok. Nem tarthattuk meg rendszeres programjainkat, utazni nem lehetett, találkozóinkra, klubeseményeinkre sem kerülhetett sor. Online felületeken próbáltuk tartani a kapcsolatot, de ez alatt az idő alatt még jobban megmutatkoztak azok a különbségek, amelyek az internetfelhasználói, közösségimédia-ismereti különbségekből adódnak. Jellemzően a középkorú vagy annál idősebb nők szakadtak el és váltak újra láthatatlanná és hangtalanná: internetes ismeretek híján nem tudtak kapcsolódni a közösséghez”

– mondta el Timár Magdi Cilin, a Labrisz Egyesület tagja, a sorozat gyártásvezetője. Ezért döntöttek úgy, hogy online médiaismereti kurzust tartanak, és a tananyagot szórakoztató, videós formában jelenítik meg.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Gyzoltan szerint:

  Bravó! Bravó!
  Előre a cionizmus kijelölt útján!
  A cionista-liberalizmus báránybőrbe öltözött ordas farkasai, szellemi terroristái, ismét léptek, merényelnek!
  Helyesen ismerték fel, hogy a társadalmak, közösségek, nemzetek, családok, szétverése, megsemmisítése, szembefordítása, létük alapja, létszükségletük!
  Töretlen, megingathatatlan emberiségellenességük szorgos gyakorlása nem sok jót ígér az emberiség számára…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top