+ Film

Lars von Trier a nyáron tovább forgatja a 90-es években elkezdett sorozatát

Lars von Trier nyáron fogja forgatni a kilencvenes években elkezdett kultsorozata, a Birodalom harmadik évadát – írta meg a Variety.com.

A sorozat szereposztásához a lap értesülése szerint Lars Mikkelsen (Kártyavár, Borgen) és Nikolaj Lie Kaas (Egy gyilkos ügy, Hogy szeretsz?) is csatlakozik.

A Birodalom című sorozat első évadát a dán televízió felkérésére 1994-ben készítette Lars von Trier. A kísértetjárta szuperkórházban játszódó négy epizódból álló széria akkora siker lett, hogy a rendező 1997-ben egy második évadot is csinált belőle, ismét négy résszel.

A Táncos a sötétben Oscar-jelölt és cannes-i Arany Pálma-díjas rendezője, von Trier tavaly jelentette be, hogy már tervezi az európai Twin Peaksként is emlegetett, kultikussá vált Birodalom-széria harmadik évadát.

A rendező az eredeti szereplőgárdából már számos színészt, köztük Bodil Jorgensent, Ghita Norbyt, Nicolas Brót, Peter Mygindet és Soren Pilmarkot is szerződtette. Az ötrészes harmadik évadot is von Trier produkciós cége, a Zentropa gyártja. Mikkelsen a kórház egyik vezető orvosát alakítja, aki retteg a konfliktusoktól. Lie Kaas pedig egy kiégett rezidenst játszik.

A sorozatban az alvajáró Karen (Bodil Jorgensen) a történet megoldatlan kérdéseire keresi a választ, hogy megmentse a kórházat a végzetétől. Von Trier a forgatókönyvet a korábbi évadokat is jegyző Niels Vorsellel írta.

A The Kingdom Exodus című harmadik évad öt epizódja egyenként hatvan perces lesz. A sorozatot jövőre mutatják be.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top