+ Képzőművészet

Politikai csaták miatt nem sikerült igazgatót választani a pécsi Janus Pannonius Múzeum élére

Bertók Gábor
bertók gábor

Ismét pályázatot ír ki a fenntartó pécsi önkormányzat a Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatói posztjára, miután a tavaly szeptemberi kiírás eredménytelenül zárult, a februári pályázat eredményét pedig megvétózta az Emberi Erőforrások Minisztériuma – közölte Pécs polgármestere.

Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) közleményében emlékeztetett arra, hogy a közgyűjtemény korábbi igazgatójának, Csornay Boldizsárnak a megbízatása idén januárban járt le, ezért tavaly szeptemberben vezetői pályázatot írt ki az önkormányzat.

Az első körben eljárástechnikai problémák merültek fel a pályázaton, ezért idén januárban újabb kiírás vált szükségessé. A második pályázat eredményeként a polgármester úgy döntött, hogy június 1-jétől öt éven át a JPM régész-főmuzeológusa, Bertók Gábor vezetheti az intézményt.

A múzeumokra vonatkozó jogszabály alapján azonban az igazgatót akkor nevezhette volna ki az önkormányzat, ha ahhoz az emberi erőforrások minisztere egyetértését adja – mutatott rá a polgármester, hozzátéve, hogy a szaktárca államtitkára „megvétózta az új igazgató kinevezését, mégpedig mindenféle indoklás nélkül”.

Ebben a helyzetben jogilag nem tehet mást Pécs önkormányzata, mint hogy újabb vezetői pályázatot ír ki – hangsúlyozta Péterffy Attila, hozzátéve, hogy a pályáztatás idejére, három hónapra Bertók Gábort bízták meg a JPM igazgatói feladatainak ellátásával.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    -már megint? -ez is „nehéz” volt?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top