+ Életmód

Újabb hegyi vezető holtestére bukkantak az Everesten 7906 méternél

Újabb hegyi vezetőt találtak holtan az Everesten, a világ legmagasabb hegycsúcsán, kevesebb mint egy héttel egy másik serpa halála után – jelentette be hétfőn egy expedíciószervező.

A hegyi vezető, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, vasárnap tartott lefelé a csúcsról, 7906 méteres magasságban halt meg.

„A hegyi betegség szövődményeire gyanakszunk. El fogunk indulni a holttest keresésére”

– mondta az AFP-nek Mingma Gelu Serpa, a Seven Summits Club munkatársa.

Egy másik hegyi vezető, Pemba Taszi Serpa kedden hunyt el, a második alaptáborból az első felé tartva zuhant szakadékba.

Korábban egy svájci és egy amerikai hegymászó halt már meg az idei mászószezonban a 8848 méter magas Everesten, mindketten a déli, nepáli oldalon, a csúcs közelében hunytak el a május 13-ai helyi tájékoztatás szerint.

Nepál idén rekordszámú, 408 külföldinek adott mászóengedélyt. A hatóságok szerint már több mint 350 hegymászó érte el a világ legmagasabb csúcsát a szezonban.

Kína azonban lefújta az Everestre induló expedíciókat, mivel a hatóságok attól tartanak, hogy a hegymászók behurcolhatják magukkal a nepáli oldalról a koronavírus-fertőzést.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    „Nepál idén rekordszámú, 408 külföldinek adott mászóengedélyt. A hatóságok szerint már több mint 350 hegymászó érte el a világ legmagasabb csúcsát a szezonban.”
    -nocsak! Egyetlen szezon alatt?
    Miért is? -mert ott van!?
    Lehetséges, hogy már nem is olyan nagy „kihívás” a teljesítés?
    Sokkal inkább értékelendő e nemes hegymászás igazi eredménye, a szent Hegy, hegyeink meggyalázással felérő beszennyezése! Számlálatlan tonnaszámra!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top