+ Film

Friss Hús a városháza udvarán, vagy otthon online

A Városháza udvarán lesznek a május 27. és június 2. között megrendezendő 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szabadtéri vetítései.

A szabadtéri esték látogatásához is szükség lesz védettségi kártyára, amelyet a belépéskor ellenőriznek.

A fesztivál ideje alatt a Városháza Parkban plakátkiállításon mutatják be a versenyfilmekhez készült poszterek közül a 10 legtöbb szavazatot kapott alkotást.

A fesztivál ideje alatt a Távmoziban a magyar kisjátékfilmes versenyprogram blokkjait minden este 9 órakor lehet online megnézni, a vetítésekre a Távmozi oldalán lehet jegyet váltani.

Lesz szakmai beszélgetés is a streaming koráról, a 2020-as járványhelyzet ugyanis komoly változást hozott a streaming piacán: a Filmio, az HBO Go, a Netflix, a Távmozi és a Cinego is mind a megváltozott filmnézési szokásokat igyekszik kiszolgálni. Egyebek mellett ezeknek a platformoknak a magyarországi nézettségéről is szó lesz.

A Green Filmmaking programon szakemberek segítségével járják körbe a filmezés ökológiai lábnyoma csökkentésének lehetőségeit és az ehhez kapcsolódó szemléletváltást. A pitchfórumon a Lovas Nándor-díjért versenyeznek a kisjátékfilmtervek, az esemény moderátora ebben az évben is Lévai Balázs lesz.

A fesztivál idei vendége Csehország. Két rövidfilmes blokk mellett Magyarországon először lesz látható a Winter Flies című cseh film, amelynek vetítés után Olmo Omerzu szlovén származású rendező és Jirí Konecny Arany Medve-díjas producer-alkotótárs  mutatja be egyebek mellett a cseh pályakezdő filmrendezők lehetőségeit. A rendezvényen az egyetemek közül többek között a prágai FAMU-t ismerhetik meg az érdeklődők.

Az előadások a fesztivál ideje alatt Friss Hús Facebook-oldalán streamelve lesznek követhetők.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    A „friss hús” kifejezés közismerten a pedofilok, a szivárványos liberálisok sajátja…
    Legyünk toleránsak, viseljük el tudatunk permanens megerőszakolását…

  2. Gyzoltan szerint:

    Látszat, vagy valóság?!
    A cionizmus egyenértékűnek tűnik a liberalizmussal, szinte szétválaszthatatlanok, melyet megerősíteni látszik közéletünk, közszereplőink.., akár a Városháza is…
    A „Friss Hús” kifejezéssel már megint irritálják, provokálják a lakosságot, a társadalmat, igazolva, hogy a cionista-liberális métely mindenre kiterjedő rombolása valóban mindenre kiterjed…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top