+ Történelem

Fejbe lőtték a Black Lives Matter vezető aktivistáját Londonban

Életveszélyesen megsebesült Londonban a Black Lives Matter (a Fekete Életek is Számítanak, BLM) nevű politikai-társadalmi mozgalom egyik vezető aktivistája, akit hétfő hajnali beszámolók szerint fejlövés ért.

A Scotland Yard hivatalos közleménye szerint az incidens a dél-londoni Southwark kerületben történt. A londoni rendőrség egyelőre nem nevezte meg hivatalosan a sérültet, tájékoztatásában csak annyi szerepel, hogy egy 27 éves nőről van szó.

A BBC közszolgálati médiatársaság hétfői értesülése szerint a támadás Sasha Johnsont, a fajgyűlölet vezérelte erőszakcselekmények és a feketékkel szembeni rendőri brutalitás ellen küzdő BLM-mozgalom egyik prominens nagy-britanniai képviselőjét, a Taking the Initiative (Átvenni a Kezdeményezést) nevű, négy éve életre hívott brit politikai párt vezetőségi tagját érte, még vasárnap hajnalban.

A Taking the Initiative Party saját meghatározása szerint olyan politikai szervezet, amelyet üzleti hátterű, de „politikai szempontból hajléktalan” alapítók hoztak létre. A párt az ismertetés szerint úgy tartja, hogy az üzleti szektor pozitív közösségi szerepet tölt be a vállalkozói tevékenység, a foglalkoztatás és a felelősségteremtés révén.

Instagram-oldalán a párt megerősítette, hogy a támadás áldozata Sasha Johnson. A szervezet beszámolója szerint Johnsont – akinek két gyermeke van – a fején érte a lövés, és jelenleg válságos állapotban, intenzív osztályon kezelik.

A 27 éves aktivista a BLM-nek és a Taking the Initiative pártnak egyaránt tagja, tevőlegesen küzd a fekete közösségeket érő igazságtalanságok ellen, és tevékenységéért számos halálos fenyegetést kapott – áll a párt beszámolójában.

A Scotland Yard hétfői ismertetése szerint ugyanakkor – jóllehet a vizsgálat még korai szakaszában jár – nincs semmilyen arra utaló jel, hogy a sértett célzott támadás célpontja lett volna, és nincsenek olyan adatok sem, hogy a fiatal nő az incidens előtt bármilyen hitelt érdemlő fenyegetést kapott.

A londoni rendőrség szerint a támadás egy olyan épület közelében történt, amelyben éppen egy partit rendeztek, és a környéken nagyon sokan tartózkodtak.

A felhívásban a Scotland Yard kéri a rendezvény résztvevőit, hogy ha bármilyen információ birtokában vannak az incidensről, vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Kétségtelen, az invazív elemek provokatív aktivitása, mely az invázió további térnyerését szolgálja, irritálja, sérti a többségi társadalmat, és általában a lakosságot.., mely némi öntudat, érdekfelismerés esetén, nehezen viseli el, ha lépten-nyomon permanens tudati- és netán fizikai erőszak áldozatává válik…
    Nálunk, a maradék-martalék Magyarországon ilyen nem fordulhat, fordulhatna elő!
    Erre garancia a rendszer 1945-óta tartó stabil stabilitása…
    Bár e nézet vitatható, mert egyesek jogosan tételezhetik fel, hogy Károlyi-Kun Béla óta, legalább is az érdekérvényesítés terén, megállapodott, töretlen a tényleges hatalomgyakorlás…
    Sőt, lehetséges, hogy akár 1867-ig kitolható a stabilitás időszaka..!
    -talán még korábbra is..?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top