+ Képzőművészet

178 művel nyílt meg a 36. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat

Szombaton nyitották meg a 36. Salgótarjáni Tavaszi Tárlatot, a hazai képzőművészeti alkotások seregszemléjét a Dornyay Béla Múzeumban.

Shah Gabriella igazgató elmondta: 221 művész 526 alkotást küldött be a tárlatra, közülük az előválogató zsűri 145 alkotó 178 művét ajánlotta kiállításra. Grafikákat, plasztikákat, festészeti és iparművészeti alkotásokat mutatnak be és az idén először a geometrikus stílusirányzat is megjelent a tavaszi tárlaton.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere a katalógusban közölt köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az online térből visszatérve az érdeklődők személyesen látogathatják a magyar képzőművészeti élet meghatározó, rangos rendezvényévé vált kiállítást és megköszönte a művészeknek, hogy alkotásaikkal, pályamunkáikkal megtisztelték Salgótarjánt.

Átadják a 36. tavaszi tárlat díjait is szombaton. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma díját Varga Bertalan, Salgótarján megyei jogú város díját Határ Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elismerését Király Dávid nyerte el. A Magyar Festők Társasága Osgyáni-Ranvid Rózának, a Dornyay Béla Múzeum Drozsnyik Istvánnak ítélte a díjat. A Dornyay Béla Múzeum Életműdíját Váli Dezső kapta meg.

Az 1971-től megrendezett tavaszi tárlat jogelődje az 1965-ben megnyílt első észak-magyarországi területi képzőművészeti kiállítás. A tavaszi tárlatnak az 1990-es évektől kétévente ad helyet a város, felváltva a rajzbiennáléval és a rajztriennáléval.

A 36. Salgótarjáni Tavaszi Tárlat május 25-től augusztus 30-ig személyesen is látogatható a hatályos rendelkezéseknek megfelelően védettségi igazolvány felmutatásával.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top