+ Képzőművészet

Itt virtuálisan bejárhatod a 350 festménnyel megnyílt Szegedi Nyári Tárlatot

sárga nyár, 2020

A hazai kortárs képzőművészet meghatározó alakjainak műveivel szombaton nyílik a negyvenegyedik Nyári Tárlat, a kiállítás anyagát idén a járványhelyzet miatt online tekintheti meg a közönség.

Az idei Nyári Tárlatot a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte, csaknem hatszáz alkotó adott be művet a képzőművészeti seregszemle zsűrizésére.

Nátyi Róbert, a kiállítást szervező Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vezető kurátora elmondta: az utóbbi évek egyik legsokszínűbb tárlata állt össze a meghívott művészek munkáival együtt. Így a termekben mások mellett Aknay János, Sinkó István, Sejben Lajos, Végh András, Mata Attila, Drabik István, Váli Dezső, Popovics Lőrinc, Czene Márta, Verebics Kati, Kántor Ágnes és Vojnich Erzsébet alkotásai is megtekinthetők.

A tavalyi nagysikerű virtuális Táblaképfestészeti Biennále után idén a Nyári Tárlatot is online láthatják a nézők, így még szélesebb körhöz juthatnak el a bemutatott kortárs művek. A tizenhét különleges 3D-s terem a REÖK kiállítótereinek atmoszféráját idézi meg. A virtuális tárlat linkje a központ weboldalán (www.reok.hu) érhető el. De közvetlenül itt.

Az első Nyári Tárlatot Szegeden 1962-ben rendezték meg, majd a nyolcvanas évektől – a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva – kétévente szervezik meg.

A tárlat mellett nem kell nélkülözniük a REÖK-be látogatóknak a fizikális kiállítást sem, hiszen augusztus végéig látható az épületben Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész Átkelés című tárlata, mintegy 350 alkotással.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Dobos Hajnal szerint:

    Köszönöm a lehetőséget!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top