+ Média

Karikó Katalin átvette a Közmédia Év Embere Díját

Karikó Katalin olyat tett le az asztalra, amely nemcsak Magyarország, hanem az egész világ szempontjából rendkívül fontos.

Bár már tavaly decemberben neki ítélték oda, de csak kedden tudta átvenni személyesen a Közmédia Év Embere Díjat Karikó Katalin Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától.

A szolnoki születésű kutatóbiológus, biokémikus szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus-járvány elleni legmodernebb vakcinát, ezért a közmédia kuratóriuma 2020-ban neki ítélte oda elsőként a hagyományteremtő szándékkal létrehozott díjat – közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel.

A díjazott egy porcelán emlékplakettet kapott és az ő portréja díszíti az MTVA-székház egyik folyosójának falát is.

„A díj alapításával az volt a cél, hogy a közmédia is megmutassa, kik azok a személyek, akik mindenképp elismerésre méltóak. Karikó Katalin olyat tett le az asztalra, amely nemcsak Magyarország, hanem az egész világ szempontjából rendkívül fontos”

– mondta Papp Dániel.

Budapest, 2021. május 18.
A Közmédia Év Embere Díjjal kitüntetett Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke az elismerés átadása után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2021. május 18-án.
MTI/Balogh Zoltán

„Mindig elámulok azon, hogy milyen nagyságokkal említik a nevem egy lapon. Jólesik az elismerés, de legjobban mégis az emberek levelei érintenek meg, amikben leírják, számukra mit jelent a vakcina”

– fogalmazott Karikó Katalin.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA hagyományteremtő céllal hozta létre az elismerést. A Közmédia Év Embere Díjat minden év végén olyan személynek ítélik oda, aki szakmai pályafutásával és életútjával maradandó értéket hozott létre és nagy hatást gyakorolt az adott év eseményeire. A 2020-as évet meghatározta a koronavírus-járvány, így az elismeréssel Karikó Katalin biokémikust díjazták, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a Covid-19 elleni egyik oltást.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Nos, drága VIII. kerület!
    Tessék korrigálni!
    A Klinikai-központhoz szervesen kapcsolódó készülő új teret szíveskedjenek „Katalin-térnek” stílszerűen és aktuálisan elnevezni, mellyel igazán nem sértenénk a már sokszor megsértett elvet, hogy élő emberről…
    S, hogy az Önök szándékai is teljesüljenek, hogy a káposzta is megmaradjon, a Tömő utcai, egyébként rossz-emlékű Psota-ház helyén, a Katalin-tért színesítő Psota szobor akár el is helyezhető…
    Mint Budapesthez, s a VIII. kerülethez némileg kapcsolódó személyként csakis a Katalin-tér megnevezést tartom elfogadhatónak!
    Ajánlom megfontolásra, esetleg a környék lakóinak bevonásával…
    Gyz.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top