+ vallás

Ferenc pápa: az erőszak csak erőszakot szül. Tessék befejezni!

Ferenc pápa

A jeruzsálemi összecsapások befejezését, azonnali „testvéri” megoldást sürgetett a katolikus egyházfő vasárnap déli beszédében, miután a városban éjszaka mintegy kilencven palesztin sebesült meg az izraeli biztonsági erőkkel való összecsapásokban.

Ferenc pápa kijelentette, hogy „rendkívüli aggodalommal” figyeli a jeruzsálemi eseményeket.

Azért imádkozik, hogy Jeruzsálem

„a találkozásoknak adjon helyszínt, ne erőszakos összecsapásoknak, az ima és a béke otthona legyen”.

„Minden felet arra szólítok fel, hogy keressen közös megoldást a szent város sok vallású és multikulturális identitásának tiszteletben tartására, és kerekedjen felül a testvériség. Az erőszak csakis erőszakot szül, elég az összecsapásokból”

– mondta a pápa.

Az egyházfő megemlékezett az afganisztáni Kabulban szombaton történt terrorista támadás áldozatairól, akik között iskolás kislányok voltak. Aggodalmát fejezte ki a Kolumbiában zajló erőszakos összecsapások és feszültség miatt.

Ez volt a harmadik egymást követő vasárnap, hogy Ferenc pápa a Szent Péter térre néző ablakból mondta el beszédét, melyet hétről hétre egyre többen hallgatnak személyesen, miután a járvány miatt hónapokig üres volt a Szent Péter tér.

A pápa szerdától kezdve ismét személyesen tartja meg a szokásos általános audienciát, de egyelőre a Szent Péter helyett a vatikáni paloták belsejében található Szent Damáz-udvarban. Az audiencián előzetes foglalással korlátozott számban vehetnek majd részt a hívők, be kell tartaniuk az egymás közötti biztonsági távolságot és szájmaszkot kell viselniük.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    Maflaság e kérdésben bármily manipulációs kísérlet…
    Izrael, léte óta, nem alkuszik, egy lépést sem lép hátra, csak előre van, a totális, a diktatórikus világuralomig…
    Izrael megengedheti magának, hogy bármit meglépjen, bármit figyelmen kívül hagyjon, az USA jelzésű gyarmati hadseregére támaszkodva…
    A zsidóság hatalmi együvé-tartozása Izrael megalakulása előtt is létezett, működött, mikor is kétfordulós világháborúban, tanítani való módon használta fel az amerikaikat ágyútöltelékként, és használta fel az ütődött angolok aggódását, félelmét világbirodalmuk meglétéért…
    Izrael helyzete egyébként is tovább javult, hiszen a zsidóság európai pozíciói, jelenléte tovább erősödött, melyet különösen, s erőteljesen, meghatározóan éppen Magyarország példáz:
    míg a Szovjetunió oldalán Izrael ellen léptünk fel, ma már akár második Izraelnek is tekinthetjük, értékelhetjük magunkat…
    -csak rá kell nézni a kormányzati és ellenzéki szereplőkre…
    Tartok tőle, hogy szokás szerint, már megint, túl messzire merészkedtem, s törlés, vagy akár kitiltás lesz a sorsom, más lehetséges egyebekről nem is beszélve…

  2. Gyzoltan szerint:

    A megvalósuló nagy álom, „Nagy-Izrael” valósága, elsőosztályú propagandistákat igényel…
    Valószínű. hogy pénzzel, hatalommal, (némi terrorral), mindenki meggyőzhető…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top