+ Zene

A Prágai Tavasz négy koncertjét már nézők előtt tartják

Keresés a weben

A Prágai Tavasz négy kiválasztott koncertjét idén már a nézők is megtekinthetik – közölte Pavel Trojan, a nemzetközileg ismert komolyzenei fesztivál szóvivője pénteken Prágában.

Tekintettel a koronavírus-járványra tavaly a Prágai Tavasz összes koncertje virtuális térben, online formában valósult meg.

A cseh kulturális minisztérium a folytatódó járvány miatt idén új koncepciót dolgozott ki és szigorú óvintézkedéseket foganatosított, amelyek lehetővé teszik, hogy négy koncertet mintegy 300 ember a helyszínen megnézhessen és meghallgathasson. Minden nézőnek egyebek között friss negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie, és kötelező lesz a legalább PPF-2-es légzésvédő maszk viselete.

Elsőként május 12-én, a fesztivál nyitókoncertjén lesznek nézők, amelyet másnap, május 13-án megismételnek. A fesztivál megnyitóján már hagyományosan Bedrich Smetana cseh zeneszerző Hazám című alkotását adják elő. A Collegium 1704 zenekart Václav Luks karnagy fogja vezérelni. A koncertekre a prágai Vigadóban került sor. Nézők jelenlétében zajlik le június 3-án a rendezvényt záró koncert is.

A Prágai Tavasz zenei fesztivál programja a legutóbbi változat szerint mintegy kéttucatnyi koncertet kínál az érdeklődőknek. Az összes koncertet a fesztivál weboldalán lehet megtekinteni, több kiválasztott koncertet pedig élőben közvetít majd a közszolgálati Cseh Televízió és a Cseh Rádió.

“Bízunk abban, hogy a helyzet normalizálódik, és a jövő évi fesztivált és a kapcsolódó társasági rendezvényeket már teljes mértékben megtarthatjuk”

– jelentette ki Roman Belor, a Prágai Tavasz igazgatója újságírók előtt.

Kokes János

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top