+ Gasztro

Nem fognak többé húst felszolgálni New York egyik legjobb éttermében

daniel Humm

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

A manhattani, három Michelin-csillaggal rendelkező Eleven Madison Park étterem séfje, Daniel Humm az étterem honlapján azzal érvelt, hogy “a modern élelmiszerrendszer egyszerűen fenntarthatatlan”.

Az étterem a koronavírus-járvány miatt zárva volt, de most, mikor nyitásra készül, valószínűleg sok pártfogója és törzsvendége, akik híres amerikai konyhája miatt jártak oda, meglepődnek majd a változáson – írta a The Gaurdian online kiadása.

Humm úgy fogalmazott: a pandémia után nem tudják ugyanúgy folytatni, mint előtte.

“Úgy döntöttünk, hogy növényi alapú menüt szolgálunk fel, amelyben nem használunk állati eredetű termékeket – minden étel zöldségekből készül, mind a földön termőkből, mind a tengerből, valamint gyümölcsökből, hüvelyesekből, gombákból, gabonafélékből és még sok minden másból”

– írta a séf.

A múlt héten az Epicurious főzős weboldal közölte, hogy nem tesz közzé új marhahúsrecepteket, mert aggódik a szarvasmarha-tenyésztés környezeti kárai miatt, és amiatt, hogy ez felgyorsítja a klímaváltozást.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Háry László szerint:

    Sok igazság van érveik között. De párhuzamot vonok a rohamléptekkel-nem kis erőszakossággal- működő elektro-autó lobbi tevékenységével. Minden ilyen “forradalomhoz” hatékony elemzés, hatás tanulmány kidolgozás szükséges. Tartok tőle-mint az elektro autóknál- a húsmentes ételeknél egy új, ambíciózus (erőszakos) lobbi profitéhsége dominál főleg. A környezet? Talán a második…!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top