+ Film

Nyitnak a mozik – Ezt a két filmet ne hagyd ki!

Hamarosan újra nyitnak a mozik, így örömmel jelentjük be májusi mozibemutatóinkat. Elsőként a négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezőjének következő filmjével, a Sundance Filmfesztivált megjárt Wendyvel jelentkezünk. Még ugyanebben a hónapban érkezik a rendkívül különleges megközelítésű dokumentumfilm, a Gunda. Kérlek, segítsd munkánkat az információ közlésével. Köszönjük!

WENDY (12), magyarországi bemutató: innen

A négy Oscar-díjra jelölt A messzi dél vadjai rendezője az előző film spirituális folytatásaként újabb, képzelet és valóság határán egyensúlyozó történetet tár elénk: ezúttal Pán Péter jól ismert történetét értelmezte át Wendy szemszögéből.

Wendy édesanyja fiatalon lemondott az álmairól. Hogy eltartsa három gyermekét, naphosszat pincérnőként robotol az amerikai dél egy lepukkant kocsmájában. Wendyt azonban még hajtja a letörhetetlen kalandvágy. Megismerkedik Peterrel és az Elveszett Fiúkkal, akikkel mágikus utazásra indulnak az örökké tartó gyerekkor reményével kecsegtető trópusi szigetre.

GUNDA (6), magyarországi bemutató: innen

Gunda egyike a világon élő egymilliárd sertésnek. Ő is pusztán azért született meg, hogy beteljesítse azt a sorsot, amit az emberi civilizáció szánt neki: utódokat szüljön, majd élelemként szolgáljon. Gunda azonban erről mit sem sejt, számára idilli környezetben neveli malacait a tanya többi állata között, minden egyes nappal közelebb jutva az elkerülhetetlenhez.

A Joaquin Phoenix produceri közreműködésével készült Gunda egyszerre intim portré egy állatcsaládról és megdöbbentő erejű, szöveg nélküli dokumentumfilm, amely különleges vizuális megközelítéssel tesz fel súlyos morális kérdéseket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top