+ Életmód

A két anya alkotta család elfogadására bíróság kényszerítette a főpolgármestert

A római bíróság ítélete szerint mindkét szülőt anyaként kell feltüntetni a két nő nevelte gyermek esetében, amit a főváros főpolgármestere korábban megtagadott – jelentette az olasz sajtó szombaton.

Több mint hároméves jogi eljárás zárult le az illetékes római bíróság ítéletével. A döntés arra kötelezi Virginia Raggi főpolgármestert, hogy az anyakönyvi hivatal dokumentumaiban anyaként tüntesse fel a két nő alkotta gyermekes pár mindkét tagját.

Az ügy azután kezdődött, hogy az élettársi kapcsolatban élő nők anyakönyveztetni akarták gyermeküket, aki donor általi mesterséges megtermékenyítéssel született. A megtermékenyítés Spanyolországban történt.

Az anyakönyvi hivatal a gyerek anyjaként csak a gyermeket megszült nőt tüntette fel. A másik nő kérelmezte, hogy őt szintén az általa elismert gyermek anyjaként regisztrálják, azt azonban a főpolgármester elutasította.

A két nőt a Szivárvány Családok elnevezésű szervezet jogászai képviselték.

A bírósági döntést üdvözölte Michela Cirinna, a baloldali Demokrata Párt (PD) politikusa, akinek nevéhez fűződik az azonos nemű személyek élettársi kapcsolatát elismerő 2016-os törvény.

Olaszországban minden önkormányzat szabadon dönt az azonos nemű párok gyermekei anyakönyvezési szabályairól. Miközben Virginia Raggi, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa nemet mondott, a párt egy másik polgármestere, a Torinót vezető Chiara Appendino 2018-as megválasztása után elsőként ismerte el két anya gyermekét.

Sárközy Júlia

4 hozzászólás

4 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    A liberális lepra diadalmenete..!
    A látszólag eszét-vesztő liberalizmus igazán jó témát talált a közösség, a társadalom megosztására! -de-hát nekik teljesen mindegy, tehetségesen mindenből tudnak ellentétet alkotni, faragni… Bármiről! Bármiből!
    Kufárok, kalmárok, lelkük helyén a profit, a percent…

  2. obsitos szerint:

    Még a ’70-es években volt egy „kiszólás”, hogy „csinálja meg, akinek két anyja van !”
    A „művelt Nyugaton már olyan is van, akinek két apja van !!!

  3. Gyzoltan szerint:

    Úgy látszik, az uralkodó világpolgár bolsevik-liberálisok Olaszországban is tisztában vannak vele, hogy a tényleges hatalom talpkövei közé tartozik a közvéleményt kisajátító média, valamint a kisajátított bíróságok is, más egyebek mellett…
    -na, a magyarországi saját portánkon is jócskán seperhetnénk, már csak a hazudott, és elmaradt rendszerváltás kapcsán is, vagy a meghirdetett, de ugyancsak elmaradt „Tavaszi Nagytakarítás” végett is, egyebekről nem is beszélve…

  4. Gyzoltan szerint:

    Futó gondolatként felvetődött bennem, hogy egyre liberálisabb fővárosunk liberális főpolgármestere akár azt is elrendelheti, tekintettel a végtelen demokratikus viszonyokra, hogy többek közt, csak a két-anyás, két-apás családok kerülnek elismerésre a továbbiakban…
    A szivárványos felvonulás eddigi útvonalát meg esetleg kiterjesztheti a Gellérthegyre, a Várba, mely aztán a Hűvösvölgyben három napos virslis piknikkel zárul…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top