+ Életmód

Bill Gates, aki megjósolta a járványt, most újabb elemzésbe kezdett

Bill Gates szerint a koronavírus elleni vakcinák már az idén egyre több fejlődő országban is tömegesen hozzáférhetővé válnak, és jövőre az egész világon visszatér az élet a teljesen normális kerékvágásba.

A Microsoft informatikai óriáscég társalapítója, a járványügyi felkészültséget szolgáló innovációk támogatására alakított nemzetközi koalíció (CEPI) egyik fő kezdeményezője a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi politikai magazinműsorában kifejtette:

a gazdagabb országokban, köztük az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában nagy lendülettel haladnak az oltási kampányok, és ennek köszönhetően ezek az országok már az idén nyáron abban a helyzetben lesznek, hogy oltóanyagtöbbletüket megoszthatják más országokkal.

A brit kormány nyolc különböző vakcinából eddig összesen csaknem 460 millió adagot rendelt, több mint a háromszorosát annak a mennyiségnek, amely a teljes brit lakosság kétszeri beoltásához szükséges.

Bill Gates szerint nagy a valószínűsége egy világméretű járványnak

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter nemrég egy sajtótájékoztatón maga is úgy fogalmazott, hogy „ez nyilvánvalóan több, mint amennyire a brit lakosságnak szüksége van”, és a brit kormány kész a hazai szükségleteket meghaladó vakcinakészleteket megosztani más országokkal.

Nagy-Britanniában a teljes lakosságnak több mint a fele, a felnőtt lakosságnak csaknem a kétharmada már megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát.

Bill Gates a Sky News vasárnapi interjúműsorában kijelentette: arra nem számít ugyan, hogy az oltási kampányok várható globális kiteljesedése teljesen eltünteti a koronavírust és a fertőződésből kialakuló Covid-19 betegséget, de abban biztos, hogy a fertőződési és a megbetegedési esetszámokat 2022 végéig mindenhol sikerül nagyon alacsony szintre szorítani, és addigra az egész világ visszatérhet a teljesen normális életvitelhez.

Kifejtette ugyanakkor azt az aggályát is, hogy a helyzet normalizálódása után az emberek gyorsan elfelejtik a koronavírus-járványt, ahogy ez például az ebolavírus okozta járvány esetében is történt.

Gates szerint éppen ezért elsődleges fontosságú, hogy a világ felkészülten várja a jövőbeni járványokat. Fontosnak nevezte ebből a szempontból, hogy kiépüljön egy globális vakcinagyártó hálózat.

Hangsúlyozta mindazonáltal, hogy véleménye szerint a mostani generáció, amely átélte a koronavírus-járványt, emlékezni fog rá, különösen azért, mert a járvány alatt ezermilliárdos vagyontömegek vesztek oda.

4 hozzászólás

4 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    Ez nem jóslás, jövőbe látás Bill Gates részéről, hanem egy, az emberiség részbeni megnyugtatására szánt közlemény.
    Feltételezhető, hogy Bill Gatesnek van információja, ismerete, és fantáziája az emberiség sorsát illetően, melyet gondosan megtart magának, hogy ne ő legyen az ki kiváltja a „pillangóhatást”.., akár az emberiség létét is veszélyeztető cunamit…

  2. Gyzoltan szerint:

    „…de abban biztos, hogy a fertőződési és a megbetegedési esetszámokat 2022 végéig mindenhol sikerül nagyon alacsony szintre szorítani, és addigra az egész világ visszatérhet a teljesen normális életvitelhez.” -no persze! Ő biztos..!
    Amiben biztosak lehetünk, az az, hogy az emberiség felkészült önmaga felszámolására, elpusztítására…
    Kizárni nem lehet, hogy kedvenc vírusunk igenis laborból került ki, lehetségesen akár az elmúlt évek ilyen-olyan vírusai, sőt a szándékos kijuttatás gondolatát sem lehet elvetni…
    Más nem is kell hozzá, mint egy felelősségteljes zseniális kutató, vírusszakember, kinek elege lett az emberi felelőtlenségből, a nyilvánvaló önpusztításból, s az emberiség segítségére sietett, zseniális tudásával.., az önpusztítás terén…
    Így, akár megalkothatta a tökéletes vírust, mely a beépített algoritmus révén, újabb és újabb variánst produkál, önmagát fejlesztve…
    Beteges lázálom? -egy fenét!
    Az maga lenne az általános, totális pánik, ha csak az a kutatási anyag napvilágra kerülne, amivel a felelőtlen hatalmak ma is foglalkoznak, fejlesztenek…
    -lehet homokba dugni a fejeket.., hiszen a valóság elviselhetetlen, felfoghatatlan…

  3. Gyzoltan szerint:

    Az imént olvastam:
    Egészség Kalauz 2021. 05. 02;
    Zhang Yuantao, a Sinopharm leányvállalatának (CNBG) elnöke és kutatási igazgatója nyilatkozata szerint a Sinopharm vakcinája a brit, illetve a dél-afrikai koronavírus-variánssal szemben is hatásosnak bizonyul, csakúgy mint 10 másik, (ezt megismétlem: mint TÍZ MÁSIK!)Kína különböző régióiban felfedezett koronavírus-variánssal szemben…
    -hát lehet a homokot megrendelni…

  4. Biltudor szerint:

    Különösen tudott a vírusról, hiszen a neje tulajdonában van az a labor, amelyből valszeg „kiszabadult” az a vírus, ami bármikor, bárhol bajt okozhat. Az külön dolog, hogy arra kenik akire akarják. Olvastam a neten 1 évvel ezelőtt.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top